Húsvétkor indul a salakszezon

Debrecen -
Körvonalazódik a hazai versenynaptár, hét bajnoki versenyt láthat a magyar közönség. Közeledvén a idénykezdethez, egyre jobban kikristályosodik, milyen viadalokat rendeznek 2015-ben hazánkban. A világversenyek versenynaptára már korábban napvilágot látott, ám most egy változásról kell beszámolnunk
Megcserélték A nemzetközi szövetség kérésére, az egyéni Európa-bajnoki elődöntő időpontját előrébb kellett hozni, mivel nagyon közel volt a következő forduló, azaz a challenge dátumához. A versenyt szervező egyesület, a Debrecen Speedway SE vezetése – a nemzetközi szövetség illetékeseinek hozzájárulásával – úgy döntött, hogy felcserélik a junior Eb és az egyéni kontinensviadal időpontját, így május 1-jén rendezik a SEC elődöntőjét, míg május 25-én, pünkösdhétfőn a 21 éven aluliak csatáznak a döntőbe jutásért a Gázvezeték utcai salakstadionban.

Három forduló A honi szakágvezetés is nagyon közel áll ahhoz, hogy kész versenynaptárt hozzon nyilvánosságra, mindössze pár dátum kérdéses még a listán. Az már véglegesnek tűnik, hogy ebben a szezonban egyéni és csapatbajnoki megmérettetés is lesz hazánkban.




Az egyéni magyar bajnokság három fordulóból áll majd, Nagyhalászban, Gyulán és Debrecenben lesz egy-egy viadal, az utolsó erőpróbát, a finálét október 23-án, a cívisvárosban rendezik. Az elfogadásra váró kiírás értelmében fordulóként 12 versenyző méri majd össze erejét – főként magyarok.

Négy csapat A csapatbajnoki küzdelemsorozatban 4 fordulón keresztül négy gárda, egy-egy debreceni, nagyhalászi, gyulai és miskolci alakulat küzd a végső győzelemért. A három pályával rendelkező egyesület természetesen hazai környezetben rendezi meg a viadalát, míg a miskolciak még nem döntöttek arról, hogy melyik stadion ad otthont a versenyüknek. A széria viadalainak lebonyolítási szisztémája a Világkupa rendszerével lesz megegyező, azaz csapatonként 4-4 versenyző kap lehetőséget. A klubvezetők elsősorban magyar salakosoknak kívánnak lehetőséget biztosítani ebben a kiírásban is. A csapatok versengése április 4-én, húsvét szombatján, Debrecenben kezdődik – a jelenlegi állás szerint ez lesz az idény első hivatalos salakmotorversenye hazánkban.
HBN-BN

3 Megjegyzések

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

  1. A versenynaptárba volt szó a Páros Eb döntőről, de ebben a cikkben nem olvastam. Nem kaptuk meg, vagy el lett cserélve?

    VálaszTörlés
  2. Szeptember 26-án lesz megrendezve Debrecenben a Páros EB döntő

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi