Darcy-t szerdán átszállíthatják egy brit kórházba



Mark Lemon, az ausztrál csapatvezető szerint, ha minden jól alakul, szerdán átszállítják Darcy-t egy brit kórházba.

A 23 éves versenyző vasárnap a zielona górai verseny utolsó futamában szenvedett szörnyű balesetet, ahol nyaki c6-c7 csigolyatörést szenvedett. Az ausztrál sztár korábbi csapata, a Poole megerősítette, hogy jelenleg nem érzi alsó végtagjait Darcy.
Ward állapota stabil, önállóan lélegzik. Állapotáról várhatóan holnap kapunk újabb híreket orvosaitól.

Ward édesapja ma érkezett meg fiához, ahol Holder, Davey Watt és a Poole menedzsere, Neil Middleditch fogadta.

Lemon elmondta, hogy ma Darcy áteset egy csukló műtéten, de ha minden rendben lesz, akkor holnap átrepülnek Nagy-Britaniába. Kapcsolatban vannak az ausztrál biztosítóval és mindent megtesznek, hogy minél hamarabb átszállítsák egy brit kórházba.  Darcy stabil állapotban van a szállításhoz.

Szeretnénk, ha minél közelebb lenne otthonához, ebben nagy segítség lenne, ha egy angolul beszélő országban ápolnák.  Egy olyan jó kórházban szeretnénk tudni, mint az itteni lengyel, egy kicsit családiasabb környezetben. Könnyebbé teszi neki, ha a közvetlen ismerősei a közelében vannak.

Lemon összefogott Joe Parsonssal (Monster Energy) annak érdekében, hogy a salzburgi világhírű Wings for Life gerincsérülés alapítvány segítségével törekedjen a lehető legjobb ellátásra a queenslandi ikon számára. Lemon elmondta, hogy már hétfő óta együtt dolgoznak az alapítvány munkatársaival. Ők nagyon segítőkészek és rengeteg tudással és ismerettel rendelkeznek a legjobb kezelésekről. Elit sportolókkal foglalkoznak és van néhány úttörő kutatásuk gerincsérülések kezelésére. Mindenki azon van, hogy együtt a legjobb eredményt érjék el.
Ward sérülése ismét rávilágított, hogy a speedway veszélyes sport.  Szenzációs formában tért vissza Swindon, Piraterna és Zielona Góra csapatába, de a tragikus bukása megállította.

Tudod, hogy veszélyes sport a speedway, de néha becsapod magad. A nyers valóság letör, de nem hiszed, hogy veled valaha is megtörténhet, és nem szeretnéd, ha megtörténne.  De megtörténnek. Ez egy elszomorító dolog - nyilatkozta Lemon.

Darcy-nak már nem fáj a feje, tudatában van mindennek, ami körülötte történik.

Volt pár kemény időszak karrierje során, de visszatért erőssebben, mint valaha. Profiként, égett a bizonyítás vágytól. Most egy nap csapás érte a speedway-ben. Ez egy kemény időszak, mindenkinek bíznia és erősnek kell lennie. Mi lesz… majd meglátjuk – fejezte be Mark.

forrás: speedwaygp.com

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi