Virágkarneváli presztízsharc


Államalapításunk ünnepén, augusztus 20-án immár 41. alkalommal rendezik meg a salakmotoros Debrecen Nagydíjat. A virágkarnevál legkiemelkedőbb sporteseményén, csütörtökön 16 órától hét ország – Lengyelország, Csehország, Oroszország, Ukrajna, Horvátország, Szlovénia és Magyarország – 16 vaspapucsosa csatázik a Gázvezeték utcai salakstadionban.

Természetesen hazánk élversenyzői meghívást kaptak a derbire, így Tabaka József, Magosi Norbert, Tihanyi Sándor és Benkő Roland is starthoz áll, kiegészülve egy visszatérővel, Vida Szabolccsal. Érdekesség, hogy rendeznek egy Futam a nagydíjért küzdelmet, ahol Tabaka Róbert, Bárány Márk és Vida Péter egy négykörös száguldás során eldönti, ki lesz a főversenyző, s kik lesznek a tartalékok a viadalon.

Jónevű külföldiekben sem lesz hiány, több korábbi nagydíj-győztes is tiszteletét teszi a megmérettetésen, így MaciejKuciapa és a címvédő Karol Baran is motorra ül a Hajdúságban. A lengyelek kontingense még egy versenyzőből áll, Dawid Lampart is motoros ruhát húz magára augusztus 20-án. A viadal legnagyobb sztárja a horvátok egyéni Európa-bajnoka, Jurica Pavlic, de érdemes lesz odafigyelni az oroszok legnagyobb ígéretére, a mindössze 16 éves Arszlan Fajzulinra is.

A szervezők annak érdekében, hogy még színvonalasabb legyen az esemény, több betétprogrammal várják a közönséget. A versenyt megelőzően a salakmotorosok dedikálnak, lesz tánc-, és vadászgörény-bemutató. Nem maradhat el az ifjú szurkolók körében oly' népszerű futóverseny sem, ahol a megmérettetés távja egy kör az oválpályán, s minden célba érkező résztvevő ajándékot kap.



A csütörtökön 16 órakor kezdődő viadalra a 14 éven aluli gyermekek számára ingyenes a belépés (kivéve a tribünre), jegyeket csak a verseny napján, a helyszínen lehet vásárolni.

Startlista 1. Martin Malek (cseh), 2. Sztaniszlav Melnicsuk (ukrán), 3. Vida Szabolcs (magyar), 4. Tabaka József (magyar), 5. Maciej Kuciapa (lengyel), 6. Karol Baran (lengyel), 7. Andrij Kobrin (ukrán), 8. Jurica Pavlic (horvát), 9. Tihanyi Sándor (magyar), 10. Hynek Stichauer (cseh), 11. Arszlan Fajzulin (orosz), 12. Benkő Roland (magyar), 13. Maks Gregoric (szlovén), 14. Magosi Norbert (magyar), 15. a Futam a nagydíjért győztese, 16. Dawid Lampart (lengyel). Tartalékok: 17. a a Futam a nagydíjért 2. helyezettje 18.a Futam a nagydíjért 3. helyezettje

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi