Április 2-án Torunban kezdetét veszi a Best Pairs

Április 2-án a toruni MotoArena-ban kezdetét veszi az idei 3 fordulóból álló, legjobb párosoknak (Speedway Best Pairs) kiírt küzdelem. Ahogy azt korábban már megírtuk, tavalyi évhez képest változott a szisztéma, ugyan is ebben az évben már nem nemzetek küzdenek egymás ellen, hanem csapatok.
A változás oka arra vezethető vissza, hogy a Speedway Grand Prix sorozatot is irányító BSI 2017-től hivatalosan is vissza fogja állítani a Páros Világbajnoki sorozatot. Ennek apropójából már az idén is kissé betartva az eddig is sikeresen működtető One Sport vállalatnak, megtiltották a nemzetek páros összecsapásainak jogát.
Erre a lengyel cég egy nagyon érdekes ötlettel rukkolt elő, miszerint hét trió szponzorok támogatásával fogja összemérni tudását, komoly pénzdíjakért. A verseny színvonalára nem igazán lehet majd panaszunk, hiszen a mezőnyben nagyon komoly versenyzőket találhatunk.
A versenyek a hagyományos (3-2-1-0) pontozási rendszer alapján lesznek lebonyolítva.

Lássuk mely csapatok és azok képviselőik szállnak harcba a végső győztesnek járó trófeáért:
- Boll Team
Patryk Dudek (POL), Niels Krisztian Iversen (DEN), Martin Vaculik (SLK)

- City Team

Tobias Busch (GER), Kai Huckenbeck (GER), Tobias Korner (GER)

- Eport2000.pl Team

Jarosław Hampel (POL) Piort Protasiewicz (POL), Grzegorz Zengota (POL)

- Fogo Power Team

Tobiasz Musielak (POL), Emil Sayfutdinov (RUS), Bartosz Zmazlik (POL)

- Monster Energy Team

Greg Hanckock (USA), Chris Holder (AUS), Paweł Przedpełski (POL)

- Nice Racing Team

Antonio Lindbäck (SWE), Artem Laguta (RUS), Grigorij Laguta (RUS)

- TRANS MF Pro Race Team

Renat Gafurov (RUS), Nicki Pedersen (DEN), Martin Smolinski (GER)


A toruni viadal egyik legnagyobb esélyese lehet a Nice Racing csapat. A Laguta fivérek és Lindbäck is jól ismeri a pályát. Grisha tavaly az Unibax színeiben versenyzett, öccse itt nyeret meg a SEC Challenget, míg a Thonio mindig a legjobbak között végzett ebben a szentélyben. Legnagyobb vetélytársuk lehet többek között az Emil Sayfutdinov vezette Fogo Power, valamint a Monster Energy Team, melynek versenyzői a hazai csapatot erősítik.



Kiválasztásra kerültek a SEC rajtrács lányok is. A zsűrinek nem volt egyszerű dolga meghozni a döntést, hiszen több mint száz jelölt közül kellett kiválasztaniuk a legjobbakat. Nem csak a megjelenés alapján döntöttek, hanem fontos volt számukra a lelkesedés, a pozitív hozzáállás, a csapatszellem és a humor. A kiválasztottak: Patrycja (Gdańsk), Valeriia (Bydgoszcz) és Dagmara (Toruń) Tavalyi évbe a Best Pairs versenyein már megismerhettük Karolinát valamint hozzájuk csatlakozott Sinem (zsűri tagja volt), aki tapasztalt tánctanárként segíti a lányok munkáját.



2016-ban a BOLL cég úgy döntött szponzorálja a SEC lányokat. Ennek bevezetőjeként egy fotó sorozat is készült: [klikk]

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi