Emil Sayfutdinov:Öt tény róla!


Idén újra harcba száll a világbajnoki címért az orosz Emil Sayfutdinov az egyéni világbajnoki sorozatban,és öt tény amit érdemes róla tudni.

1.Az orosz versenyző volt az első pilóta,aki valaha a FIM Speedway U/21 egyéni világbajnokságon két alkalommal tudott nyerni.Először 2007-ben szerzett világbajnoki címet,majd 2008-ban újra ő volt a legjobb.Ezt a rekordját azonban hamar beállította az ausztrál ikon Darcy Ward,aki 2009-ben,és 2010-ben volt a legjobb.

2.Sayfutdinov volt az első versenyző,aki nyerni tudott rögtön a bemutatkozó  SGP versenyén.2009 április 25-én írta be magát a történelemkönyvbe

3.A salavati születésű csillag az egyetlen orosz versenyző,aki az első három közé tudta beverekedni magát az SGP-ben.Sayfutdinov 2009-ben bronzérmes volt a Speedway Grand Prix-ban .Előtte a régi Szovjetunió legenda Igor Plechanov tudott nagy eredményt elérni,aki 1964-ben,és 1965-ben volt ezüstérmes.

4.Amikor Sayfutdinov nyer FIM Speedway Grand Prix fordulót,akkor általában nagy fölénnyel nyer.2009-ben három győzelmet sikerült elérnie,és ezt a trió sikert 2013-ban sikerült megismételnie.

5.Sayfutdinov Oroszország valaha elért legnagyobb sikerét is elérte már a Speedway Világkupa sorozatban,amikor 2012-ben Malillaban a bronzérmes csapat tagja volt.Az orosz versenyző mindezek mellett kétszeres egyéni Európa bajnoki címmel is büszkélkedhet már.

speedwaygp.com



Szavazzon a bal oldali modulban . Szerinted ki lesz idén a világbajnok? 

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi