Mi lesz veled Darcy Ward?

Mint azt mindenki tudja az ausztrál tehetség Darcy Ward tavaly augusztusban, a lett GP-n bukott meg az alkoholteszt során, amikor is az általa megfújt szonda elszíneződött. A zsűri akkor azonnal kizárta az egész versenyből Darcyt, majd a nemzetközi szövetség is felfüggesztette versenyzői jogát. Azóta eltelt több, mint 5 hónap, azonban a junior világbajnok jövője továbbra is bizonytalan.


A felfüggesztés után, csak január elején írták ki meghallgatását, majd ezt is elhalasztották e hónap végére. Erről az időhúzásról mindenki gondoljon, amit akar, erről mindenkinek más a véleménye, de hogy a versenyzőnek ez nem jó, annyi 100%-ra mondható. Tény, hogy Darcy nem a példás civil életével vívta ki a szurkolók szeretetét, hiszen számtalan botrány övezi életét. Drog, ital, erőszak, közbotrányokozás és még sorolhatnánk az ifjú kicsapongó életének állomásait. A tavalyi évben már felkarolta az ausztrál ikon, Jason Crump és a brit liga klubjának, a Poole Piratesnek a managere is. Ez meg is látszott, hiszen az egész európai szezonban nem történt semmi botrányos körülötte, egészen augusztusig, amikor is a szondázás során alkoholt mutatott a szonda.

 Hivatalos megerősítés egyelőre semmilyen forrásból nem érkezett, azonban számos pletyka kering arról, hogy az a kisebbik probléma, hogy Darcyt nem hivatalos személy szondáztatta meg, hanem egy szolgálaton kívüli rendőr, a nagyobb probléma az állítólag, hogy a szondáztatás után nem lett megerősítő vérteszt elvégezve. Elvileg az ausztrál kedvenc ügyvédei megállapodásra szeretnének az FIM jogászaival jutni, miszerint nem támasztanak kártérítési igényt Darcy Ward elmaradt versenyeiből származó bevételkiesése miatt, ha az FIM felmenti az ausztrál versenyzőt.
Azonban ezek mind pletykák, kíváncsian várjuk az FIM hivatalos bejelentését.

Addig mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit és hogyan ítélne az ügyben. Darcy Ward népszerűsége ellenére elég megosztó személyiség, van olyan szurkoló, aki az egekbe magasztalja, hiszen valljuk be, istenadta tehetségről beszélünk, de vannak olyanok is, akik azt mondják, elég volt a botrányokból, ilyen versenyzőre nincs szükség a salakmotorozásban, hiszen ha felmentik, azzal a következő nemzedéknek azt a példát mutatnák, hogy csinálj csak mindent, hiszen ha sztár vagy, neked mindent szabad.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi