Elhunyt Ronnie Moore - Egy legenda távozott


Szomorú hír érkezett ma délelőtt ,ugyanis elhunyt az új-zálandi speedway Legenda Ronnie Moore.A kétszeres egyéni világbajnokot 85 esztendős korában érte a halál ,amely súlyos tüdőbetegségének köszönhető.

Ronnie Moore 1933/03/08-án született Ausztráliában (Hobart),és még gyerekként Új-Zélandra költözött családjával.Karrierje 1949-ben indult Christchurch-ben,majd ezt követően 1950-ben Angliába költözött.Rendkivüli tehetség volt,hiszen már 1950-ben a világbajnoki döntőben húzhatta a gázt 17-évesen,és végül a tizedik helyet sikerült megszereznie.Ennek az eredményének köszönhetően ő volt a legfiatalabb versenyző akinek sikerült kvalifikálnia magát a világbajnokságra.

Karrierje során 15.alkalommal szerepelt a vb-döntőn ,és két alkalommal (1954,1959) is sikerült világbajnoki címet szereznie.Első világbajnoki címe megszerzésekor nagyon figyelemre méltó,ugyanis  törött lábbal motorozott azon a döntőn,és végül maximális pontszámmal lett a világ legjobbja 21-évesen.

1963-ban úgy döntött,hogy vissza vonul a versenyzéstől egy nagyon komoly lábsérülés miatt,de csak hat éven keresztül tudott a salakmotorozás nélkül élni.1969-ben mikor vissza tért újra a világ legjobbjai között húzhatta a gázt.Ezt követően 1970-ben Ivan Maugerrel páros világbajnoki címet tudott szerezni.

Karrierjét végül 1975-ben kénytelen volt abbahagyni,ugyanis Ausztráliában egy nagyon súlyos fejsérülést szenvedett. Moore 1956-ban, 1962-ben, 1968-ban és 1969-ben megnyerte hazájábanaz  új-zélandi egyéni bajnokságot

Részvétünket szeretnénk kifejezni  a családjának .



Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi