Tragikus hír a kórházból: elhunyt Krystian Rempała


Annak ellenére, hogy napok óta harcoltak érte, az orvosoknak nem sikerült megmenteni Krystian Rempala életét. 18 éves volt.

Krystian Rempala agyában duzzanatot és vérömlenyt találtak, miután vasárnap eszméletlen állapotban vitték kórházba. A 18 éves versenyző állapota kritikus volt, és azonnal megműtötték. A műtét után átkerült az intenzív osztályra.

Mint ismert, a baleset az első kanyarban történt, a ROW Rybnik - Unia Tarnów mérkőzés második futamában. Az ütközés olyan nagy volt, hogy a tarnówi versenyző sisakja leesett a fejéről, és minden védelem nélkül ütötte fejét a salakpályába. Azonnal elvesztette az eszméletét. A baleset után a mérkőzés befejeződött, és a szurkolók hangosan a versenyző nevét skandálták. Az orvosok napokig küzdöttek az életéért.

Krystian Rempała 1998. április 1-jén született. Salakos családban nőtt fel. Ezt a sportot gyakorolta apja Jacek, és három nagybátyja: Tomasz, Grzegorz és Marcin. Ő is elkötelezte magát a speedwayhez. A Stal Rzeszow színeiben szerzett licenszet és ott versenyzett 2015-ben.

A jelenlegi szezonban az Unia Tarnówhoz igazolt és négy mérkőzésen a bónuszokkal együtt 21 pontot szerzett. A lengyel nemzeti csapattal megnyerte a Junior Csapat Európa-bajnokságot. Ő volt az egyik legtehetségesebb lengyel fiatal salakmotoros.

Nyugodjék békében!

A sportowefakty.pl cikke nyomán. Fotó: Arkadiusz Siwek

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi