Lendva: Ez nem jött össze

Hatalmas érdeklődés övezte a szombatra meghirdetett Egyéni Európa Bajnoki Challenge versenyt, melyet a szlovéniai Lendván rendeztek (volna) meg. Sajnos az Időjárás nem kegyelmezett déli szomszédunknak és a héten már másodjára maradtak hoppon a magyar szurkolók.
A hétfőn elmaradt Junior EB kvalifikáció után, nagy várakozással indultunk útnak Debrecenből két busszal, illetve több személyautóval a versenyre. Jöttek azonban Miskolcról, Szegedről és a Nyírségből is a szurkolók.
A pénteki - meg nem tartott - edzésről a versenyzők által kiposztolt képek alapján már volt némi félsz bennünk a versennyel kapcsolatban, hiszen a pálya nagyon felázott. Azonban ez sem tartott vissza bennünket, így szombaton reggel útnak indultunk Lendva felé.

A pályán a versenyzők, szervezők, segítők hada fogadott bennünket, a felázott részeket pedig rendületlenül taposta két teherautó.

Mint azt a szervezőktől megtudtuk, a versenyt megelőzően, a négy napig tartó folyamatos esőzés teljesen feláztatta a pályát a belső szegélytől legalább négy méter szélességben. Ez anyag szivacsként viselkedett, így több részletben, egészen este hét óráig, legalább négy réteget martak fel róla, de sajnos nem sikerült motorozhatóvá tenni a pályát.



Óriási csalódás volt ez a nézők számára, hiszen a startlistát látva mindenki bizonyos volt benne, hogy hatalmas csata lesz az öt továbbjutó helyért. A versenyigazgató elmondása szerint, az elmúlt jó pár év során soha nem váltottak ennyien jegyet a stadionba.


A pályát az utolsó percig rendületlenül járták a nagygépek, a sokadjára összehívott versenyzői megbeszélésen azonban a 18 versenyző közül egyedül csak a hazaiak versenyzője, Aleksander Conda volt az, aki nem írta alá a nyilatkozatot, miszerint nem kíván versenyezni a pályán, mivel az balesetveszélyes. 

Ennek okán a lengyel vezetőbíró azt a döntést hozta, hogy a versenyt el kell halasztani, azt azonban a versenyzők és a szervezők is látták, hogy a pályát a pótdátumként szereplő vasárnapi időpontra sem lehet helyrehozni, és a versenyzők mai ligakötelezettsége miatt is kétséges ez Időpont, így a verseny új dátuma még n
em ismert. Az azonban már kiszivárgott, hogy a verseny új helyszíne valahol Lengyelországban lesz. Az időpontra sok lehetséges dátum nincsen, hiszen szombaton kezdődik a Csapat Világkupa és június 20-án Toruńban már kezdetét veszi a SEC sorozat. A sorozat kezdete előtt két héttel pedig már elvileg ismertnek kellene lennie a továbbjutott versenyzők névsorának.

A több, mint ezer km-es feleslegesen megtett utat természetesen mindenki nagyon sajnálta, az azonban bizonyos, hogy a lendvai szervezők mindent megtettek, amire lehetőségük csak adott volt, hogy a pályát motorozhatóvá tegyék. Napokon keresztül szinte éjjel-nappal a stadionban voltak. Nagyon fáradt és borzasztóan csalódott arcokkal találkozhattunk a végkifejletben, de mivel mindenki tudja, hogy ez nem teremsport, így mi szurkolók is betudtuk annyival, hogy "Így jártunk". Ez azonban senki kedvét nem vette el útitársaink közül attól, hogy a következő úti célra koncentráljunk a speedwaylive-tour szervezésében.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi