FIM 250 cc Egyéni világbajnok Ben Ernst !

Ben Ernst 2018 egyéni világbajnoka 250cc
Pénteken délután rendezték meg a toruni MotoArenaban az idei 250 köbcentiméteres géposztály egyéni világbajnoki döntőjét.Fiatal koruk ellenére a pilóták néhány futamot különösen izgalmassá tudtak tenni,ám sajnos sok bukás is történt.A legszerencsétlenebbül a dánok jártak,ugyanis Esben Hjerrild két futamgyőzelme után hatalmasat bukott,emiatt fel kellett adnia a verseny folytatását.

Az alapverseny harmadik köre után egyedül  a német Ben Ernst volt veretlen,ám a negyedik futamában első helyen haladva kigyúlladt a motorja.Ennek a pechnek köszönhetően,nem sikerült maximális pontszámmal megnyernie az alapszakaszt,de nem adta fel a fiatal német pilóta és keményen tovább küzdött.

A két elődöntőbe hasonlóan mint a Grand Prix versenyeken a legjobb nyolc pilóta találkozott egymással. Az első kisdöntőből a lengyel Mateusz Bartkowiak,valamint  az ausztrál Keynan Rew jutottak tovább.

A második kindöntőben a német Ben Ernst ismét rajt-cél győzelmet aratott,míg mögötte a svédek egyik legnagyobb utánpótlás tehetsége Philip Hellstrom-Bangs kvalifikálta magát a döntőbe.

A fináléban a német Ernst ismét jó rajtot kapott el,és könnyedén a mezőny elejére állt.A folytatásban a német motorost már semmi nem zavartatta a célig,viszont mögötte hatalmas csatát vívtak a fiatalok az érmes helyekért. A második helyen érkezett célba a lengyel Mateusz Bartkowiak,aki hasonló kungfu stílusban  mint Bartosz Zmarzlik tornázta fel magát.A finálé harmadik helyén a svéd Philip Hellstrom-Bangs,míg negyedikként az ausztrál Keynan Rew érkeztek célba.


forrás/baansportfansite.nl



Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi