Emil: Ott állok starthoz, ahol én akarok



Emil Sayfutdinov lett idén az egyéni Európa-bajnok, megismételve tavalyi elsőségét. Dominanciáját a svédországi Kumlában mutatta meg, ahol maximális ponttal (18) zárta az estét – ezzel Martin Vaculik 2013-as rzeszówi teljesítményét állította be -. A Speedway Euro Championship újkori történelmében ő állhatott a legtöbbször a dobogó legmagasabb fokán, valamint a pódiumra is őt szólították legtöbbször.

A lengyel Extraliga idei szezon utolsó hét versenyén 2,5 pont/futam átlagot produkált – teljes szezonban 2,141 pont/futam átlaggal a 12. legponterősebb lett - a szerk. -.
- Én lettem a Vetlanda csapat és egyben a svéd bajnokság legjobbja. A SEC négy fordulóján háromszor állhattam dobogóra, ebből kétszer a legmagasabb fokára – egyedül a záró fordulón nem sikerült a fináléba kerülés az ünneplés közben szerzett sérülése miatt – a szerk.. Nagyon boldog vagyok, hogy megvédtem az Európa-bajnoki címemet, és, hogy ilyen jól sikerültek a ligás szerepléseim; sokat jelent számomra – nyilatkozta a sportowefakty.wp.pl-nek.

Sayfutdinov a jelenlegi Lengyelországi csapatával a Fogo Unia Lesznoval hamar létrejött a kontraktus (fáma szerint 1.7 millió zlotyt kapott az aláírásáért), elmondása szerint már a szezon közben eldöntötte, hogy hosszabb időt szeretne tölteni a csapat színeiben.

 - Egyáltalán nem bánom, hogy a második szezonra is a Lesznohoz szerződtem. A szezon közepén biztos voltam benne, hogy az Unia szineiben szeretnék hosszú ideig motorozni. Minden, ami eddig velem történt a klubban és ez a város is csodálatos. Így csak remélni tudom, hogy a 2016-os esztendő nem lesz rosszabb az ideinél.

Az orosz rakéta megerősítette, hogy ő nem hajlandó elindulni a Grand Prix sorozat.

- Az teszem, ami a legjobb nekem, ott állok rajthoz, ahol akarok. Egyáltalán nem hiányzik a GP. Elégedett vagyok az életemmel, a családommal. Így van pár szabad szombatom a szezonban, amíg nem hiányzik a GP légköre, nem veszek részt benne.
forrás: SEC 

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi