Jégmotor VB:Jegor Miskoviech nyerte Ylitornioban


Ma rendezték meg a jégmotor világbajnokság első kvalifikációs fordulóját Finnországban,melyet a külön-futamot követően az orosz Jegor Miskoevich nyert meg.Második helyen végzett az osztrák Franz Zorn (aki a képen látható),míg a harmadik a németek rutinos rókája Günter Bauer lett.

A további továbbjutók Sergej Karazinchev(orosz), Manfred Seifter(osztrák),Jan Klatovsky(cseh), Stefan Pletschacher(német),valamint a svéd Daniel Henderson akinek szintén külön-futamban kellett kiharcolnia a továbbjutást.

Ebből a fordulóból az 1-8 helyezett automatikusan kvalifikálta magát a január 16-án sorra kerülő strömslundi (Svédország) Challenge-be,ahonnan majd a legjobbak felkerülnek a 2016-os versenyszezon Grand Prix fordulóiba.

Ezt a viadalt nagyon megnehezítette egyébként a Finnországban uralkodó nagy hideg,ugyanis még csütörtökön -32 fokot mutatott a hőmérő higanyszála.Ezt követően a pénteki edzés elmaradt,mivel egy apró ziccel okozott további kellemetlenséget,mivel a FIM veszélyesnek találta az ylitornioi ami miatt a törölni voltak kényszerűek a programot.

A mai versenyre a rendezők kemény munkájának köszönhetően már sikerült kiküszöbölni minden problémát a pálya állapotával kapcsolatban.



baansportfansite.nl

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi