Buktatókat okozhat a lengyel Extraliga versenynaptár,ami álmatlan éjszakát okoz néhány motorosnak.


Ez az első alkalom,hogy az Extraliga és az Európa bajnokság versenynaptára sok motorosnak fejtörést okoz majd.Szombaton még az oroszországi Togliattiban fogják húzni a gázt,viszont Vasárnap már az Extraliga alapszakaszának utolsó fordulójában  kell majd bizonyítaniuk.

Az augusztus huszadikai éjszaka nagyon nehéz lesz annak a 16 versenyzőnek akik az Európa bajnokságban versenyeznek,mivel a távolság megnehezíti nagyon a dolgukat. Mit is jelent ez? Közel 2500 km kell megtenniük 18 óra leforgása alatt,ami igazán fárasztó dolog. Gondoljunk csak bele aki az Eb-n szerepel nem sokat tud aludni majd,hiszen hajnal 3-kor kelnie kell.Ezt követően közel 60 km autóval a samarai repülőtérre,és innen 4.35 perc repülés Prágába. A változó időzóna miatt a versenyzők megmentenek 2 órát,aminek köszönhetően 6.15 perckor érkeznek a cseh fővárosba,ha minden a tervek szerint halad. Csak példaként Martin Vaculiknak még 600 km kell majd autóznia,hogy eljusson Torunba lengyel utakon,aki egyébként mikor megtudta a lengyel versenynaptár menetrendjét nagyon elégedetlen volt emiatt. Eddig a szervezők tolerálták a azt,hogy a versenynaptárak ne essenek egybe,idén viszont mégis valami másképp alakult. Ebben az évben nem foglalkoznak azzal,hogy a versenyzők,és a szerelők is nagyon fáradtak lesznek - mondta a szlovák kiválóság.

Valamivel szerencsésebbnek mondható néhány motoros,akiknek valamivel rövidebb utat kell majd megtenniük.Emil Sayfutdinov,Nicki Pedersen (Leszno) Antonio Lindbäck,és Janusz Kolodziej

Elkészült a lengyel Extraliga versenynaptár tekintse meg ön is --->  Extraliga Menetrend 

 przegladsportowy.pl

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi