U/21 EB:Újra kontinensviadal Debrecenben!



A május 1-jei egyéni Európa-bajnoki elődöntő után újabb kontinensviadalnak ad otthont a debreceni Gázvezeték utcai salakstadion: augusztus 1-jén, szombaton 16 órától rendezik a 21 éven aluliak Európa-bajnoki elődöntőjét, ahol 10 ország 16 versenyzője küzd a továbbjutásért, ami az első öt hely valamelyikének megszerzését jelenti. A startlistát böngészve egyértelmű, a magyar vaspapucsosoknak, Benkő Rolandnak és Tabaka Róbertnek nem lesz könnyű dolguk még akkor sem, ha tudásuk legjavát nyújtják.

A mezőnyből kiemelkednek a lengyelek, Bartosz Smektala, Maksym Drabik, Alex Zgardzinski és Kacper Woryna, az ukrán Sztaniszlav Melnicsuk, a lettek kiválósága, Andzejs Lebedevs, a felnőtt orosz válogatott meghatározó tagja Vadim Taraszenko, illetve a cseh Eduard Krcmar, aki tavaly a Világkupában képviselte hazája színeit. A mieink közül Benkő Rolandnak lehet esélye arra, hogy meglepje a favoritokat, a debreceni Tabaka Róbert elsősorban rutinszerzés céljából indul a rendkívül színvonalasnak ígérkező viadalon.


A szombaton megrendezendő verseny délelőttjén, 10.30-tól lesz a kötelező edzés a Gázvezeték utcai salakstadionban, amire nem kell belépőt váltani. A 16 órakor kezdődő viadalra a 14 éven aluli gyerekek ingyen mehetnek be.

 A startlista: 1. Eduard Krcmar (Csehország), 2. Kacper Woryna (Lengyelország), 3. Vadim Taraszenko (Oroszország), 4. Benkő Roland (Magyarország), 5. Bartosz Smektala (Lengyelország), 6. Dragos Moosz (Románia), 7. Alex Zgardzinski (Lengyelország), 8. Andzejs Lebedevs (Lettország), 9. (még nem érkezett nevezés), 10. Michal Skurla (Csehország), 11. Mihal Tomka (Szlovákia), 12. Maksym Drabik (Lengyelország), 13. Makszim Roszoscsuk (Ukrajna), 14. Nick Skorja (Szlovénia), 15. Tabaka Róbert (Magyarország), 16.Stanislav Melnychuk (Ukrajna)
Tartalék:17. Bárány Márk (Magyarország)

Debrecen Speedway SE

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi