Elhunyt Pap Zsolt

 


Pap Zsolt 1965-2021. Egy küzdelmes élet lezárult, február 5-én elhunyt Pap Zsolt, aki 1985-ben sérült meg Nyíregyházán. A versenybaleset során a fiatal versenyző mind a négy végtagjára lebénult. Sokat harcolt, keményen küzdött az életéért, többször is a halál torkából hozták vissza orvosai. Két nappal ezelőtt azonban végleg feladta a harcot és az égi oválon húzza a gázt immáron.

Üveges Tamás a Facebookon osztotta meg csodálatos búcsúgondolatait Zsoltival, amit most engedélyével, változtatás nélkül közzéteszünk: 

"Az utolsó kör…

Jött a hír a bajnok, új csapatba igazolt. Pap Zsolt a jövőben egy másik csapatot erősít. Nehéz ez a hír. Nehéz elhinni a hírt. Nehéz hinni, hogy ez a hír igaz. Az ember keresi a szavakat, bár úgy érzem, most a szavak bujkálnak az ember elől. Az nem lehet, hogy Zsolti csapatot cserél… Az nem lehet, hogy…

Vannak az életemben „sosem feledem” pillanatok.

Vannak az életemben pillanatok, melyek hozzá, miatta leltek értelmet.

Olyan ember vagy kedves Zsolti (nehéz a nyelvnek azt mondani: „olyan ember voltál”, nem is akarom ezt írni), aki az embernek erőt ad. 

Kedves Zsolti, szerintem nem is hiszed mennyi embernek adsz (nem megy, hogy azt írjam adtál) erőt. Amikor édesapám először került kórházba és várt a műtétre, Te adtál erőt ahhoz, hogy küzdjön és higgyen a jövőben (nem is tudtad tudom). 13 éve volt, de sosem feledem, de miért is feledném. 

Kedves Zsolti, Tisztelt Bajnok

most egy olyan depóban vagy, ahol mindenki a barátod. Lehet, hogy a miskolci Budai József utcai depó már szűk volt neked. Ez már egy másik ovál. De igazából egy bajnoknak nincs olyan ovál, amelyiknek ne ismerné minden apró szemcséjét. 

Kedves Zsolti!

lehet most csapott fel az utolsó kör előtt az utolsó szalag, de én ebben nem hiszek, mert tudom személyedben olyan emberre leltem, aki sosem foglalkozik az utolsó körrel. Te az erő vagy (továbbra sem voltál!), a bátorítás, a bajnok. A bajnok név nem csupán érmek sora, a bajnok név annak jár, aki másoknak példát mutat. Te példát mutatsz (hagyjuk a múlt időt).

Kedves Zsolti,

kérnék egy apró szívességet, ha abban az égi depóban, ahová beléptél találkozol a nagy példaképekkel mond nekik, hogy köszöntöm őket és én arra fogadok, hogy te egy kört minimum adsz nekik, még akkor is, ha ők öreg rókák, mert te vagy „A” Pap Zsolti és ezt nekik is tudniuk kell.

Köszönöm, hogy ismerhetlek (sosem fogom tudom azt mondani, hogy ismerhettelek)!

Utolsó kör?

Aki téged ismer(t) tudja sosincs utolsó kör

Jó éjt Zsolti!"

1985. Pap Zsolt 2. helyen (magánarchívum)

R.I.P. Pap Zsolt! 😢

1 Megjegyzések

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

  1. Szerintem Ő lett volna Magyarorszag első salakmotor világbajnoka.
    Most szabadon száguldozhat, az égi pályákon.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi