FIM versenynaptár - 2019

Ma a Nemzetközi Motorsport Szövetség Track Racing bizottsága nyilvánosságra hozta a jövő évi világbajnoki sorozatok időpontjait és helyszíneit. Előre borítékolható, hogy honfitársainknak lesz hova utaznia a jövő szezonban is.

Első körben az Egyéni Világbajnoki kvalifkációkra kerül sor, ami a 2020-as GP mezőnybe vezető út. Négy elődöntő és egy challenge vár a 64 versenyzőre, akik besorolást nyernek a kvalifikációra. Az első három elődöntőre június 8-án kerül sor.

1. forduló Nagy Britannia - Glasgow, a 2. forduló helyszíne pedig már szinte második otthona a honi szurkolóknak, hiszen nagyon sokan előszeretettel látogatják a szlovákiai Zsarnóca stadionját, a 3. fordulnak pedig a francia Lamothe Landerron ad majd otthont. Az utolsó fordulót pünkösd hétfőn a németországi Abensbergben tartják. A mindent eldöntő Challenge pedig, szintén egy magyar szurkolók által kedvelt helyszínen lesz, a horvátországi Goricanban bizonyosan sok honfitársunk fogja élőben megtekinteni a versenyt augusztus 24-én.

A Junior Világbajnokság három elődöntő után immáron hagyományosnak mondhatóan három döntővel zárul. Az elődöntők helyszínei közül még csak az első az ami, bizonyos, a csehországi Pardubice rendezi meg, a másodikról annyit tudni, hogy Németországban lesz, míg a harmadik kvalifikációs versenyt Lengyelországban kerül lebonyolításra. Az is biztos, hogy mindhárom verseny időpontja május 25.

A döntők helyszínei közül pedig az utolsót tudjuk biztosra. Ez a verseny is már hagyományos, szerves részévé vált a pardubicei salakos hétvégének, hiszen október 4-én pénteken rendezik majd meg, megelőzve a vasárnapi Aranysisak és a szombati Aranyszalag viadalt. Az első két döntő július 27-én Lengyelországban és szeptember 14-én Lettországban lesz




Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi