SGP - Amerikában selejtezőn döntik el kik indulhatnak a kvalifikációs versenyeken


Az amerikai speedway már több egyéni világbajnokot kinevelt,viszont az elmúlt években szinte ugyanazokat az arcokat láthattuk Európában.A négyszeres egyéni világbajnok Greg Hancock már a kezdetek óta állandó résztvevője a Grand Prix sorozatnak,ám  új arcokat alig-alig lehet megismerni  Európában.

Az amerikai versenyzőknek most 25-év után újra lehetőségük nyílik arra,hogy az amerikai döntőben elért eredmény alapján kiharcolhatják maguknak a Speedway Grand Prix selejtetző köreiben való indulás jogát. Egyre több versenyző komoly fejlődésen van túl,de lehetőségük nem adatott meg eddig komoly nemzetközi rendezvényen résztvenni.Az amerikai döntőt mindig hatalmas érdeklődéssel várták a nézők is,most viszont novemberben komoly tétje is lesz majd,ami még nagyobb küzdelmeket hozhat .

A Perris Speedway stadionban kerül majd sor a döntőre,ahol az észak amerikai kontinens legjobb vaspapucsosai fognak majd összecsapni.A versenyen 16 salakos fog részvenni,és talán új arcokat is megismerhetünk majd Európában.Eddig szinte csak olyan salakosok kerültek át az Európába akiknek az anyagi helyzetük megengedtette ezt. Most viszont a kvalifikációnak a lényege az,hogy azok a pilóták kapnak lehetőséget a GP kvalifikáción indulni akik a legjobbak lesznek.


speedwaygp.com

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi