Daniil Ivanov az orosz jégmotor bajnok!


Pénteken,és szombaton rendezték meg az orosz jégmotor bajnokság 3-4.dötőjét Kamenski Uralskiban,ahol a címvédő Dimitrij Koltakovnak nem nagyon ment a versenyzés.Már az első versenynapon komoly ponthártányba került Koltakov,ugyanis csak az összetett hatodik helyen fejezte be napját.

Daniil Ivanov viszont hibátlan teljesítményt nyújtott,és ennek köszönhetően le tudta dolgozni az 1-2 fordulóban való hátrányát. A pénteki napon a Daniil Ivanov,Dimitrij Khomichevich,valamint Sergej Makarov trió állhatott fel a pódiumra.Az első két helyezettel ellentétben Makarov  remek szereplése nagyon meglepő volt ezen a viadalon.Ekkor még a Lukhovitsy rendőrnek még esélye is volt arra,hogy néhány év szünet után újra a világbajnokságra kvalifikálja magát.

Sajnos ezen a versenynapon két versenyző is komoly vágási sérülést szenvedett a szegesgumitól,így számukra a szombati döntőn való indulás kimaradt.

A szombati versenynapon Ivanov lendülete egyáltalán nem csökkent,és ugyan olyan magabiztossággal versenyzett,mint az előző napon.Végül maximális pontszámmal nyerte meg a versenyt,és így bezsebelhette harmadik egyéni bajnoki aranyát. A címvédő Koltakovnak így teljesen elvesztek a reményei,hiszen ezen a napon is pontvesztességbe került Ivanovval szemben.

Összetettben így 2019 egyéni bajnoka Daniil Ivanov lett,második helyen Dimitrij Koltakov végzett,míg a harmadik Dimitrij Khomichevich. Az orosz bajnokság a világbajnoki selejtezőkön való részvételt is biztosította az első öt versenyzőnek.

Dimitrij Koltakov címvédőként biztos tagja a sorozatnak,míg Daniil Ivanov,Dimitrij Khomichevich,Dinar Valeev,valamint Nikita Tolonkov indulhatnak a világbajnoki selejtező fordulókon.

A hatodik helyen végzett Sergej Marakov indulhat majd az egyéni Európa bajnokságon,aminek megnyeréséhez minden esélye megvan.

2019 orosz jégmotor egyéni bajnokság végeredmény
1. Daniil Ivanov, 56 pont
2. Dimitrij Koltakov 51
3. Dimitrij Khomichevich 49
4. Dinar Valeev 47
5. Nikita Toloknov 43
-------------
6. Sergej Makarov 39
-----------
7. Jevgenij Sharov 26
8. Dimitrij Solyannikov 24
9. Ivan Chichkov 23
10. Evgeny Sajdullin 20
11. Nikita Tarasov 18
12. Igor Sajdullin 16
13. Konstantin Kolenkin 16
14. Ivan Khuzhin 15
15. Nikita Bogdanov 11
16. Vladimir Bobin 11
17. Nikita Shadrin 7
18. Dimitri Borodin 6
19. Andrej Stepanov 0

Pénteki verseny futamai
01:12 Bogdanov itt sérült meg amikor a lábán keresztül mentek 
12:50 Dimitrij Solyannikov bukása,amikor a mögötte érkező átment a lábán.



Szombati versenynap futamai


Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi