Kovács Roland - Szeretném megköszönni a nézők biztatását.


Villáminterjú Kovács Rolanddal a SpeedWolf Debrecen versenyzőjével.Kovács Roland élete legnagyobb kihívásán van túl a szombati SEC Challenget illetően.



Szombaton életed legnagyobb kihívásán vettél részt eddigi pályafutásod során,Mennyire volt ez más mint a többi?

-Nagyon nagy örömként ért a megtiszteltetés, hogy Magyarországot én képviselhetem a SEC challenge-en. Hatalmas teher nehezedett rám azonnal, hiszen Európa legjobbjai ellen kell pályára gurulni! Ezért volt ez más mint a többi verseny

Szépszámú közönség előtt motorozhattál,ami szinte minden sportoló álma.Milyen érzés volt ez számodra?

-Szavakkal leírhatatlan milyen érzés telt házas stadionban versenyezni! Hatalmas élmény volt számomra! Ezúton is szeretném megköszönni a nézők biztatását, szurkolását!

Voltak nagyon szép pillanataid,ezen a versenyen.Kinek köszönhető ez a pozitív irányú fejlődésed?

-Tihanyi Sándor Subinak aki mentálisan segít és tanít a teljes koncentrációra a versenyen, illetve Szegedi Máténak aki a motor megfelelő beállításában nyújt nagy segítséget! Nekik is óriási munkájuk volt abban, hogy a szombati versenyen az első futam után, ami csak a saját hibáim miatt nem a megbeszéltek szerint alakult! Ők ketten azonnal segítetek megtalálni azt az utat amivel eredményesebb lehettem!

Sajnos történt egy hatalmas bukás,amiben Kildemanddal estetek egy nagyot.Mint tudjuk a motorod szinte teljesen totálkáros lett,de mi is történt itt pontosan?

-Annyi történt, hogy láttam Kildemand nekimegy először airbag-nek ekkor már a belső íven éreztem hogy gyorsulok, majd miután másodjára is nekiment a palánknak kapott egy mandinert, én akkor értem mellé és össze akadt az én lábtartóm az ő eső kerekével!

Mondhatni versenyzőtársaid hetente mennek annyi versenyen,mint amennyi lehetőséged neked idén volt.Ezen kívül komoly technikai lemaradás is van velük szemben.Mit gondolsz te versenyzőként,reálisan mikor lehetne velük partyban lenni?

-Akkor lehetne partyba lenni velük ha ugyanannyi verseny, és pénz, támogató lenne mellettünk és mindig ilyen erős mezőnybe induln!

A mezőny nagyrésze a legerősebb bajnokságokban keresi a kenyerét,és mondhatni teljesen ebből élnek.Hogyan néz ki ez például nálad?

-Nálam ez úgy néz ki hogy hétfő reggel 3 óra 45 perckor szól az ébresztő, péntekig minden nap! Délutánig dolgozok, majd ez után jönnek a speedway-vel kapcsolatos dolgok. Gondolok itt például arra, hogy 1 délután kell a motor és a felszerelés mosására és jobb esetben 1 rosszabb esettben több délután kell az össze rakáshoz ilyenkor fordul élő, hogy este 10 kor zárul a műhely ajtaja! Ilyen hétköznapok után sokszor nem csak Nagyhalászig tartó hanem akár egy 1000 kilométeres utazás is vár rám és a csapatra!  7.Milyen lehetőségeid vannak a jövőt illetően ,versenyek stb ?
Kapcsolatok révén megragadunk minden verseny lehetőséget amire időben feltudunk készülni! Természetesen én is szívesen szerepelnék liga versenyeken is de ezen még dolgozni kell!

Köszönom szépen a beszélhetést.
- Én Köszönöm

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi