Botrány: 11 szabálytalan kipufogó!

Az Enea Extraliga rájátszásának nyitómérkőzésén az alapszakasz 4. helyzettje a FOGO Unia Leszno hazai környezetben fogadta az alapszakaszt magabiztosan nyerő Unia Tarnów gárdáját. A találkozó cseppet sem indult zökkenőmentesen…

 
 
A verseny elején a kötelező technikai gépátvételen tüzetesebben átvizsgálták a versenyzők motorjainak kipufogóját. Az ellenőrzés során a dán Mikkel Michelsen által használni kívánt két kipufogó megbukott. Miután közölték vele, hogy kipufogóit nem használhatja az összecsapáson, csapattársa Tobias Musielak segítette meg, s adta kölcsön egyik kipufogóját.

A dráma s az ezzel járó felfordulás itt még nem ért véget, hiszen fél órával a verseny kezdete előtt délután négy órakor a vendég együttes az Unia Tarnów motorosainak a birtokában is találtak hibás kipufogódobot.
 
16:15 perckor Ryszard Bryła a lesznoi pályán tartózkodó műszaki biztos az Nsport + csatornának jelentette be, hogy néhány kipufogódobbal szemben fenntartásai voltak s tizenegyet szabálytalannak minősített. A dobok gyárilag hibásak voltak, így a versenyzőket nem vonták felelősség alá.
 
A tizenegy hibás kipufogó hírének hallatán a Spar Falubaz Zielona Góra – Stal Gorzów találkozó előtt is tüzetes razziába kezdtek a technikai ellenőrök. A vizsgálat végén kiderült, hogy a hazai gárda két fiatal játékosa szintén szabálytalan kipufogódobot birtokolt. Ők Adam Strzelec és a vojensi GP-n tartalékként induló Mikkel B. Jensen voltak. A gépátvételt követően természetesen mindkettejük másik dobbal léphetett pályára. Az ellenfél Stal Gorzów csapatában mindenki szabályos kipufogódobbal rendelkezett.
 
A „kipufogó – ügy” tovább folytatódik hiszen minden bizonnyal 2015-től ismét új kipufogót kell használniuk a versenyzőknek. Armando Castagna a FIM pályaverseny bizottságának elnöke a gorzówi nagydíjon megerősítette, hogy októberben tesztelik az új kipufogókat.
 
„ Októberben mindenféleképpen teszteljük az új kipufogókat Goricanban. Ezek a lengyel Poldem, a brit King valamint egy svéd gyártó termékei lesznek. Amennyiben megfelelnek a követelményeknek úgy engedélyt kapnak. Egyelőre többet nem tudok róluk mondani” – mondta Castagna.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi