SGP Stockholm: Jarek Hampel csodát művelt ma este!

Ma este Stockholmban rendezték meg a Speedway Grand Prix 11. fordulóját, melyet Jarek Hampel nyert meg. A dobogó második fokára Greg Hancock állhatott fel, míg a harmadik Krzysztof Kasprzak lett. A fináléban a negyedik helyen Chris Holder végzett


A mai versenyt már izgatottan vártuk, hiszen az utolsó előtti fordulónak lehettünk szemtanúi. A világranglista vezető, Greg Hancock számára nagyon nehézkesen indult ez a nap, hiszen az amerikai ikon azonnal benullázott. A folytatásban viszont Herbie egy motorcserét követően összeszedte magát és 11 ponttal zárta az alapszakaszt.

A világbajnoki címvédő Tai Woffinden estéje parádésan kezdődött, viszont a harmadik futamában nem tudott pontot szerezni a további két futamában sem a legjobb formában versenyzett a brit, emiatt csak a nagy szerencsének köszönhetően sikerült  kvalifikálnia magát a legjobb nyolcba. Woffi hét ponttal zárta az alapszakasztés emiatt nehéz helyzetbe hozta magát a toruni zárófordulóra.

Tökéletes formában magabiztos motorozással versenyzett ma este a szlovén Matej Zagar. Ennek a sikernek talán a legjobban a lengyel szurkolók örülnek, mert Zagar biztosan marad a legjobb nyolcban a végelszámolásban. Zagar sikere azt jelenti, hogy az SGP kvalifikáció negyedik helyezettje, Maciej Janowski 2015-ben állandó résztvevője lesz a Grand Prix sorozatnak.

Ha már Svédország volt a rendező, akkor Andreas Jonsson is érdemel egy gratulációt. "AJ" az előző fordulóhoz hasonlóan hatalmas csatákat vívott a pályán és eszméletlen szép motorozással kápráztatta el a nézőket. Jonsson az alapszakaszt 11 ponttal zárta, így várta a rá váró elődöntő futamot.

Az alapverseny hőse Jarek Hapel volt. Végre-valahára a lengyel motoros magára talált ezen az estén, hosszú szenvedés után. Annyira az ő napja volt ez, hogy Jarek maximális 15 ponttal nyerte meg az alapversenyt. Érdekességként említeném meg,hogy a lengyel motoros az elmúlt négy fordulón mindössze 12 pontot motorozott össze.

A stockholmi nagydíj után Krysztof  Kasprzak matematikai esélye még mindig meg van arra, hogy világbajnok legyen ebben a szezonban.Ma este viszont "KK"  két első helyet követően,elvesztette a fonalat és nyolc ponttal zárta az alapszakaszt. Természetesen ekkor ez még neki éppen arra volt elegendő, hogy bejusson az elődöntőbe.

1. Elődöntő: Az első félkörben rögtön  Jarek Hampel állt az élre,  viszont mögötte egészen két körig öldöklő csatát vívott egymással Kasprzak,és Andreas Jonsson. Végül Hampel mögött Kasprzak ért másodikként a célba, így végül a két polák jutott a fináléba.Harmaik helyen Jonsson, míg a negyedik helyen honfitársa, Fredrik Lindgren végzett.

2. Elődöntő: A rajt után a 44 éves amerikai speedway sztár, Greg Hancock állt az élre viszont nem sokkal később az ausztrál Chris Holder egy remek előzésnek köszönhetően megverte őt. Így ők ketten jutottak a fináléba. A kiesők ebben a futamban Matej Zagar és Tai Woffinden voltak.

Finálé: Jarek Hampel ahogy az megszokhattuk tőle ma este, ismét rakéta rajtot vett és egészen a célig csak növelni tudta előnyét. Mögötte második helyen Greg Hancock ért célba, akit szorosan üldözött, egészen a kockás zászlóig, Krzysztof Kasprzak. Negyedik helyen az ausztrál Chris Holder végzett.

A verseny győztese  a mai győzelmével egy hihetetlen dolgot hajtott végre. Az összetett 14. helyen állt a világrajlistán a stockholmi nagydíj előtt, ma viszont a hetedik helyre tornázta fel magát. A másik óriási dícsőség, ami a neve mellé íródik, hogy idén még senki nem tudott maximális pontszámmal Grand Prix fordulót nyerni. Bravó Jarek!!!


2014 TegeraŸ Scandinavian FIM Speedway Grand Prix

1. Jarosław Hampel (PL) - 21 (3,3,3,3,3,3,3) + 1. hely a döntőben
2. Greg Hancock (USA) - 15 (0,3,2,3,3,2,2) + 2. hely a döntőben
3. Krzysztof Kasprzak (PL) - 11 (3,3,1,0,1,2,1) + 3. hely a döntőben
4. Chris Holder (AUS) - 13 (2,2,3,0,3,3,0) + 4. hely a döntőben
----
5. Matej Zagar (SLO) - 12 (2,1,2,3,3,1)
6. Andreas Jonsson (S) - 12 (1,3,2,3,2,1)
7. Fredrik Lindgren (S) - 9 (2,2,3,2,0,0)
8. Tai Woffinden (GB) - 7 (3,2,0,2,0,0)
9. Martin Smolinski (D) - 7 (3,1,1,1,1)
10. Thomas H. Jonasson (S) - 7 (2,1,0,2,2)
11. Troy Batchelor (AUS) - 6 (0,0,3,1,2)
12. Nicki Pedersen (DK) - 6 (1,2,0,1,2)
13. Michael Jepsen Jensen (DK) - 4 (1,0,2,1,d)
14. Chris Harris (GB) - 4 (1,1,1,0,1)
15. Kim Nilsson (S) - 3 (0,0,0,2,1)
16. Kenneth Bjerre (DK) - 1 (0,0,1,0,d)
-------

17. Oliver Berntzon (S) - N
18. Jacob Thorssell (S) - N

Futamról-futamra
1. Kasprzak, Zagar, Jepsen Jensen, Batchelor
2. Smolinski, Jonasson, Harris, Bjerre
3. Hampel, Holder, Jonsson, Hancock
4. Woffinden, Lindgren, Pedersen, Nilsson
5. Hancock, Lindgren, Zagar, Bjerre
6. Jonsson, Pedersen, Smolinski, Jepsen Jensen
7. Hampel, Woffinden, Jonasson, Batchelor
8. Kasprzak, Holder, Harris, Nilsson
9. Hampel, Zagar, Smolinski, Nilsson
10. Holder, Jepsen Jensen, Bjerre, Woffinden
11. Batchelor, Hancock, Harris, Pedersen
12. Lindgren, Jonsson, Kasprzak, Jonasson
13. Zagar, Jonasson, Pedersen, Holder
14. Hampel, Lindgren, Jepsen Jensen, Harris
15. Jonsson, Nilsson, Batchelor, Bjerre
16. Hancock, Woffinden, Smolinski, Kasprzak
17. Zagar, Jonsson, Harris, Woffinden
18. Hancock, Jonasson, Nilsson, Jepsen Jensen (F/d)
19. Holder, Batchelor, Smolinski, Lindgren
20. Hampel, Pedersen, Kasprzak, Bjerre (F/d)


Elődöntők:
21. Hampel, Kasprzak, Jonsson, Lindgren
22. Holder, Hancock, Zagar, Woffinden

Döntő:
23. Hampel, Hancock, Kasprzak, Holder

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi