Interjú Fekete Sándorral .

 Fekete Sándor az Országos Bajnokságon ezüstérmet szerzett összetettben.Hosszú kihagyás után tért vissza,és ígérete szerint jövőre biztosan látni fogjuk még versenyezni.


Először is gratulálunk a bajnoki ezüstéremhez,erre számítottál a bajnoki rajt előtt?

-Köszönöm szépen a gratulációt nagyon örülök ezeknek az eredményeknek. Szívem mélyén szerettem volna a dobogó valamelyik fokán végezni,mert hát ugye,itt azért aktív versenyzőket kell megvernem több mint 10 év után!Persze azért teljesen sosem hagytam abba a speedway-t edzéseken részt vettem ha volt rá idő,és azokat nagyon élveztem... és így szépen lendültünk bele egyre jobban,míg nem már a startszalagnál találtam magam volt és jelenlegi bajnokokkal!! Na ezekkel a fiukkal élvezet a motorozás..úgy voltam vele ha edzésen meg tudom verni Őket akkor a versenyen is!

Az első fordulón Debrecenben nem igazán sikerült jól a versenyed,mi történt itt valójában?

-Debrecenben az első fordulót nem így terveztem...az edzésen próbáltuk megtalálni a beállításokat, ami a végére sikerült is! Magyarul rakétának érezem Magam,de a versenyen teljesen máshogy alakult, kicsit, nagyon izgultam is! A belőtt gép nagyon rakétának bizonyult és mivel a startnál megstartoltak így nem tudtam az első helyen menni és ez nagyon kivette az erőmet, szóval nem volt pilóta nem jöttek a pontok. Szerencsével bejutottam az elődöntőbe, ahol elvéreztem...teljesen nem így képzeltem a versenyt, de utólag azt mondom, hogy fejben nem voltam ott! 7.hely...sebaj, majd Nagyhalászban megmutatom!

Nagyhalászban ,és Gyulán már dobogón végeztél.Milyenek voltak ezek a derbik számodra belülről ?

- Ott már jobban sikerült a koncentráció,jobban is élveztem a versenyt nem is izgultam annyira. Jobban jöttek a startok és csordogáltak a pontok is, de nem úgy ahogy Én szerettem volna! Az elődöntőre motort váltottam ami sokkal jobbnak bizonyult...sikerült és a döntőben voltam. Sajnos a döntőben Én választottam rajthelyet utoljára, így a legrosszabb maradt, a piros...innen egy 3.hely futotta aminek nagyon örültem Gyulán teljesen ott voltam fejben, nagyon koncentráltam erre a versenyre meg akartam mutatni mindenkinek, hogy csont nélkül nyerem meg a versenyt, az az max pontszámmal végzek az első helyen, úgy hogy szétvetem a mezőnyt!!! Az elképzelésem bejött minden futamomat megnyertem az elődöntőt is...Jött a FINAL tudtam,hogy képes vagyok rá!!!! A döntőben Én választottam rajthelyet először, kiválasztottam a legjobbat (piros volt) ahonnan jó startot fogva,amilyen egész versenyen volt 3 és 3/4 körig vezettem a döntőt, amikor a cél előtti kijövőbe belülről elszúrta a szlovén Conda gyerek aminek nem örültem,mert csak nem teljesült a vágyam, a max.....a második hely jutott elvesztettem az utolsó 20m-en, szép befejezés lett volna! Amit meg kell hogy említsek az Tihanyi Sándor akivel több futamban is küzdöttünk a bajnoki fordulók alatt és 51 évesen ilyen keménynek lenni az nem semmi!!! A sors keze pedig azt hozta,hogy külön futamban kellet eldőlnie a 2. 3.hely sorsának, mivel a végelszámolásnál pontegyenlőség volt köztünk! Nagy harcra számítottam,de sajnos Subi papa motorja nem bírta ki a verseny végét,azért egy kis közös egykerekezést kibírt a masina mindenki örömére


Karriered egy nagyon hosszú szünet után ismét folyatódott és egy bajnoki ezüst lett az eredménye,de mit hozhat a jövő?


-A jövővel kapcsolatba szűk szavú leszek,mert még Én sem látom ennek az egésznek a végét.Az biztos ha ebben a sportban akarsz valamit akkor annyit kell motorozni amennyit csak lehet és ezt nehéz egyeztetni a hétköznapi életeddel is.Egyet ígérhetek,hogy jövőre a magyar bajnokságban elindulok.


Szeretnél e újra komolyabb versenyeken részt venni,esetleg nem gondolkodtál olyasmiben,hogy újra nemzetközi porondon is versenyezz?


-A nemzetközi szerepléshez sok pénz kell,ami szponzor nélkül nincs meg tehát nem tudod felvenni a versenyt a külföldi pilótákkal.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi