Aleksandr Loktaevre súlyos eltiltás vár

Fotó:speedwayinfo.pl
Úgy tűnik, a lengyel Extraligában szereplő Zielona Góra csapatát minden évben valamiféle botrány sújtja. Tavaly Patryk Dudek használt doppinglistán szereplő szert, míg most az ukrán légiósnak mutattak ki THC-t a szervezetében.

A június 28-i Toruń-Zielona Góra verseny után vizsgálták a sportolót, és a teszt eredménye pozitív lett a TCH-re, ami a marihuána hatóanyaga.

A lengyel klub vezetője, Robert Dowhan meglehetősen keserűen fakadt ki ma a twitteren, miszerint Szasa tettét, szomorúnak, felelőtlennek és szánalmasnak titulálta. Érthető a sportvezető elkeseredése, hiszen csapata jelenleg az előkelő 3. helyen áll, annak ellenére, hogy egy versennyel kevesebbet játszottak mindezidáig az Extraligában. A drogvétség miatt, az adott versenyen megszerzett bónuszpontot meg fogják a csapattól vonni, valamint várható eltiltása miatt a versenyzőre sem számíthatnak jó ideig.

A csapat vezetője magyarázatot várt az ukrán versenyzőtől, aki megígérte, hogy pénteken sajtótájékoztatót tart és megmagyarázza tettét. Ez ma meg is történt és Loktaev a következőket mondta:

„Néhány hét szünet volt a versenyzésben, hazamentem Ukrajnába. Egy születésnapot ünnepeltünk a családban és ittam pár sört, aztán hoztam egy nagyon buta döntést, hibáztam. Nem akartam, hogy ez legyen a vége, de ez megtörtént és viselem a következményeit. Hülye voltam.”

A versenyzőt a lengyel motorkerékpáros szövetség salakmotoros bizottsága felfüggesztette határozatlan időre (míg az illetékes hatóságoknak átadják a vizsgálati anyagokat), ami azt jelenti, hogy augusztus 1-jén Debrecenben, a Junior EB elődöntőjében már biztosan nem láthatjuk a 21 éves versenyzőt és ezek után hiába vívta ki a Junior VB-n történő indulási jogot, annak a sorozatnak is vége szakadt ezzel a cselekedettel számára.


Kár, hogy a tehetséges fiatal versenyzőknek már nem elég dopping a salakmotorozás, mellé még italhoz, tiltott doppingszerekhez és kábítószerhez folyamodnak. Nagy kár értük, a tehetségük elpazarlása miatt és tényleg felelőtlen, szánalmas tettek ezek a fiataloknak mutatott példa miatt is.

1 Megjegyzések

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

  1. Azért kap egy év büntit mert otthon családi körben napokkal a verseny előtt elszívott egy spanglit.Nem értek egyet ezzel nem korrekt.A thc napokig kimutatható a szervezetben.Ezekkel a szabályokkal kerékbe törhetnek karriereket elveszik a megélhetést.Ettől még nem sportszerű magatartás de az az ő magánügye mit csinál szabadidejében.Darcy megérdemelte a büntit gyakorlatilag részeg volt.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi