Tabaka visszavághat Magosinak Nagyhalászért




Gyula - Folytatódik a három versenyből álló nemzetközi salakmotoros egyéni magyar bajnokság, a második fordulónak szombaton 18 órától a gyulai id. Christián László Városi Sporttelep ad otthont.


Köztudomású, az idei szériában viadalonként 12 vaspapucsos küzd a pontokért, s a hazai pilóták mellett a határainkon túlról is érkeznek versenyzők.
A rendező egyesület, a Gyulai Speedway Clubtól kapott információk szerint a szlovén Aleksander Conda, a bolgár Milen Manev és az ukrán Andrij Kobrin kapott meghívást a versenyre. A szlovén versenyzőről érdemes tudni, hogy a tavalyi gyulai bajnokin a dobogó legfelső fokára állhatott, miután megnyerte a döntő futamot Fekete, Magosi és Benkő előtt. Kobrin és Manev részese volt az idei első, Nagyhalászban megrendezett fordulónak, ahol az ukrán a negyedik, míg a bolgár motoros a 8. helyen zárt.

Favoritok

Ha nem borul a papírforma, akkor a gyulai versenyen ugyanazok harcolnak majd a dobogós helyekért, mint akik a Nyírségben jól szerepeltek. A legnagyobb favoritnak a debreceni Tabaka József, Magosi Norbert és a gyulai színekben szereplő Fekete Sándor számít. A kérdés az, tartogat-e meglepetést az erőpróba? Az ifjú Benkő Rolandnak mindenképpen javítania kellene, hiszen Nagyhalászban nagy meglepetésre nem jutott a legjobbak futamába, csak az 5. helyen zárta a derbit. A mezőny doyenje, a Debrecen Speedway SE motorosa, Tihanyi Sándor is képes lehet bravúrra, ha nem is a teljes versenyt illetően, de egy-egy futamban mindenképpen okozhat szenzációt. A cívisvárosi drukkerek Tabaka József és Tihanyi Sándor mellett Tabaka Róbertért és Bárány Márkért is szoríthatnak.

HBN-BN


Tabella állása:
1. Magosi Norbert (Track Racing) 11 pont,
2. Tabaka József (Debrecen Speedway SE) 10,
3. Fekete Sándor (Gyulai Speedway Club) 9,
4. Andrij Kobrin (ukrán) 8,
5. Benkő Roland (Nagyhalász Motorsportjáért SE) 7,
6. Sztaniszlav Melnicsuk (ukrán) 6.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi