Körvonalazódik a nagyhalászi EB elődöntő startlistája

Nyilvánosságra került néhány nevezője a munka ünnepén Nagyhalászban megrendezésre kerülő Egyéni Európa bajnokság első selejtezőjének.

Magyarországot az OB első fordulóját megnyerő Magosi Norbert (#3) valamint a második helyen végzett Tabaka József (#11) képviseli főversenyzőként.

Rajtuk kívül a szlovák Patrik Búri (#4), az ukrán Adrej Karpov (#6), a német Valentin Grobauer (#8) és a svéd  Pontus Aspgren (#10) nevezését hozták nyilvánosságra a rendezők.

Mellettük 2-2 bolgár, dán és lengyel valamint 1-1 cseh, finn, horvát és szlovén vaspapucsos száll harcba a Challengebe jutást jelentő helyek egyikéért, melyet május 20-án rendeznek Goricanban.

Ezen a napon a nagyhalászi megmérettetés mellett az osztrák Mureck és az olaszországi Terenzano, míg május 6-án a franciaországi Lamothe Landerron salakoválján mérik össze tudásukat a metanollal hajtott vasparipák lovasai a továbbjutásért.

A lengyel salakosok számára április 20-án véget ért a selejtezőkön való indulás jogának megszerzése. Az egyéni EB kvalifikációján való induást Przemysław Pawlicki, Janusz Kołodziej, Piotr Pawlicki, Maksym Drabik Patryk Dudek és Adrian Miedziński vívta ki egyenes ágon. Hozzájuk 1 főt a lengyel szövetség jelöl ki, így közülük legalább egy versenyzőt láthat a nagyérdemű a Nagyhalász Speedway Ringen.

A dániai versenyzők nem volt ilyen szerencséjük, hiszen a múlt pénteken Slangerup oválján a 2. futam után a versenyzők a pálya alkalmatlansága miatt nem folytatták a versenyzés, így az idő rövidsége miatt a szövetség fogja kijelölni az EB és SGP selejtezőin induló fiait.

A bolgárokat (#1 és #12 rajtszám) nagy valószínűséggel az április 15-én megrendezésre került OB első fordulóján is rajthoz álló Milan Manev és Histro Histrov képviseli.

A 14 órakor kezdődő viadal jelenlegi rajtlistája:

No. Név Ország
#1 - BGR
#2 - POL
#3 MAGOSI Norbert HUN
#4 BÚRI Patrik SVK
#5 - DNK
#6 KARPOV Andrej UKR
#7 - DNK
#8 GROBAUER Valentin DEU
#9 - HRV
#10 ASPGREN Pontus SWE
#11 TABAKA József HUN
#12 - BGR
#13 - POL
#14 - CZE
#15 - FIN
#16 - SVN
#17 - HUN
#18 - HUN
forrás: facebook és saját 

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi