A sisakok nagyon fontosak a versenyzők érdeke is a jó minőség!


A salakmotorozás a bátrak sportja és egy nagyon kockázatos sportág. Sajnos a sérülések elkerülhetetlenek, viszont egy tippet, aki nem ismeri még ezt sisak típust, talán elfogadnak tőlem. Mint tudjuk, a sisak nagyon fontos tényező a súlyos sérülések elkerülése végett és hála Istennek, mondhatni a technika is fejlődik. Szinte minden profi vagy éppen amatőr motorosnak is az érdeke az egészsége, emiatt próbál mindenki a pénztárcájához megfelelően a legjobb fejvédőt megvenni. Most szeretnék bemutatni egy amerikai fejlesztésű modellt, amely cég igazából már öt éve a piacon van. Az elmúlt években viszont egy olyan nagyszerű fejlesztési technikán vannak túl, ami igazán érdeke lehet minden motorozni vágyónak.

A lényeg a sisak belsejében található a külső héj valamint a belső rész között helyezkedik el. A lényege az, hogy az agyrázkódás lehetőségét csökkentse valamint, hogy minél jobban védje a motoros fejét.

Mint tudjuk a salakmotorosok is nagy jelentőséget tulajdonítanak a sisakokat illetően, viszont az új 6D sisak egy komoly áttörést jelenthet. A napokban például a dánok kiváló motorosa, Nikolai Klindt is áttért erre a típusra, amit a közösségi oldalán be is mutatott.

Mi is valójában ez a 6D? Ez az egyetlen, forradalmian kialakított sisak belső, ami nagyon komoly biztonsági rendszerrel van kialakítva. Sokkal jobb az energiaelnyelő képessége, mint a többi sisaké, így sokkal jobban védi az agy elmozdulását. A felfüggesztett kettős patron szerelvény mindkét irányba elmozdul, ha az ütközik. Ez a képesség lényegesen jobb teljesítményt biztosít, hogy a motoros ne szenvedjen komoly egészségügyi károsulást. Mint tudjuk az agyrázkódás elkerülhetetlen a salakosok körében is, emiatt ez az új technológiával kifejlesztett sisak talán sokaknak felkelti az érdeklődését.

Ebben a pár perces videóban a fejlesztés lényege látható 


Azt hiszem ez a bukás nagyon komoly volt, de a motoros megúszta sérülés mentesen


Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi