Benkő Roland Interjú - Német ligában fogja húzni a gázt


A Gyulai Seedway klub versenyzőjével beszélgettünk a 2018-as szezonkezdés előtt.Az Országos egyéni bajnokságban volt már több alkalommal bronzérmes,sikerült egy alkalommal ezüstérmesnek lennie ,de idén a bajnoki cím a tét.Azt is megtudhattuk,hogy idén a német ligában is szerencsét próbálhat...


Hogyan töltöd a téli felkészülést ,milyen edzésterveket használsz?

- A  téli felkészülésemben párom segítkezik, heti négy alkalommal aminek az alapja a crossfitt kombinálva futással.

Voltak mélypontokaz elmúlt szezon során,sérülés,volt ahol nem alakult jól az eredmény .Néhány mondatban beszelnél erről,milyen okok állnak a háttérben?

- Igen, sajnos mélypont minden sportoló életében van amit mihamarabb orvosolni kell. A tavalyi év eleji sérülésem nagyban befolyásolta az egész szezont mivel a fontos külföldi versenyek kimaradtak melyek egy szezon kezdetekor nagyon fontosak,de sok rossz és kevésbé sikeres versenyt után az év vége felé haladva sok dolog pozitív irányba indult el ami hozott változást. 

Az idei egyéni Európa bajnokságra három helyet kapott Magyarország .Kettő motoros Debrecenben indul,egy pedig Balakovoban.Mit gondolsz milyen esélyekkel vághatsz neki az EB-nek,ha téged neveznek?

- Bízom benne hogy a képességeknek megfelelő döntést fognak hozni, illetve a döntések segítségére megalapozott edzések,versenyek eredményi alapján alakul ki,hogy kik indulhatnak. Természetesen én mindenképpen azon vagyok és leszek,hogy kapjak helyet,és a döntés eredményes legyen

Voltak-e külföldi ligákból megkeresések,és ha igen lehet esetleg tudni valamit erről?

- Igen,a Német Stralsund csapatával kötöttem szerződést amit már nagyon várok hisz ez lesz az első alkalom,hogy ott motorozhatok,illetve Varsói szerződésem van a Lengyel liga tekintetében amiről még konkrétumot nem tudunk hisz befolyásolja a szezon kezdeti edzés,teszt verseny. 

A Grand Prix kvalifikációra két helyet kaptunk,viszont négy magyar versenyző is esélyes lehet az indulásra.Hogyan gondolod kapsz-e esélyt ebben a sorozatban? 

- A célom,hogy a két hely közül az egyik az enyém legyen,ezért mindent megteszek.

Ha kapsz rá lehetőséget indulni fogsz az idei barátság kupa sorozatban?

- Mindenképp,mivel minél több versenyen szeretnék indulni mert csak úgy tudunk tanulni és eredményesek lenni

Az országos bajnokságban sikerült már érmesnek lennek,de mik a céljaid az idei OB-n?

- Nos,már voltam bronz illetve ezüst érmes így az idén a Bajnoki cím a cél.

Idén páros Európa bajnokságot is rendez Debrecen. Mit gondolsz erről sikerülhet idén a döntőbe bekerülni Dániába?

- Véleményem szerint sikerülhet,de ehez kell a megfelelő összhang a versenyzők között amit csak úgy lehet megvalósítani ha kellő lehetőség van a szisztematikusan felépített edzésekre ami nem egyszeri alkalom.

Milyen motorokkal vágsz neki az idei évadnak,és ki készíti fel őket?

- Kettő új komplett motorral és kettő tartalék blokkal. A motorok építésében barátom egyben szerelőm a támaszom Faragó Ricsi, a blokkok javítását pedig Vaskó Norbi végezte.

Nagyon nehéz helyzetben a magyar speedway,hiszen az anyagi háttér megterentése borzasztóan nehéz.Van elég támogatód,hogy gond nélkül áthidalt ezt a szezont?

- Nos, természetesen támogatók nélkül minden nehezebb, megfelelő családi és szponzori háttér nélkül nagyon nehéz lenne egy szezont elkezdeni majd végig finanszírozni.Számomra a családom és a támogatóim megteremtették az ehez szükséges feltételeket amit utólag is szeretnék megköszönni.Elsősorban a Családomnak, majd Flézer KFT (Molnár Albert) , Pneu-Box KFT (Tóth József), Max-Divízió, MPA System, Auner Motorsport.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi