SGP - Az egykori bajnok utolsó esélye talán

Nicki Pedersen készen áll a szezonra 
A dán Nicki Pedersen már beírta magát néhány alkalommal a speedway történelem könyvbe,és pályafutása során három egyéni bajnoki címmel büszkélkedhet.A dán sztár 2018-ban a BSI jóvoltából szabadkártyásként indulhat a Speedway Grand Prix sorozatban.

Először éppen tizenöt évvel ezelőtt (2003) a heves vérmérsékletű fiatal dán a világ legjobb speedway versenyzője lett.Olyan nagyságok előtt végzett,mint az ausztrál Jason Crump,vagy mint éppen a speedway koronázatlan királya Tony Rickardsson.Ez az első világbajnoki cím nagyon sokat jelent Nicki Pedersen számára,hiszen a 2003-as szezon legnagyobb esélyese Jason Crump előtt tudott végezni.Természetesen ez az ausztrálnak egy szomorkás ezüstnek számított,mivel Crump 2001-2002,és 2003 egymást követő években csak ezüstel vigasztalódhatott.

Pedersen fénykorát igazán a 2006-2007-2008-as évad hozta,amikor is először bronzérmes,majd az ezt követő két évben újra a világ legjobbja lett.

Ami az érmes helyezéseket illeti 2012-ben ezüstérmes volt,majd 2014-2015-ben bronzérmet sikerült elérnie.Nem volt szerencséje a 2016-2017-es Speedway Grand Prix szezont illetően,ugyanis sérülések miatt kénytelen volt idő előtt feladni a sorozatot.Most újra esélyt kapott a szervezőktől,és az eredményességét illetően a vélemények nagyon megosztottak.

Sokan arra számítanak,hogy az ex-bajnok újra hatalmas formában fog versenyezni,és sikerül a világ legjobb salakosává vállnia.

Kiváncsian várjuk mi a te véleményed hova várod a bajnoki ranglistán a dán bajnokot ?


Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi