Nicki Pedersen hosszúpályán gondolkodik ...


A dán háromszoros speedway egyéni világbajnok Nicki Pedersen lezárt egy korszakot,ami a Speedway Grand Prix sorozatot illeti.Pályafutása során három alkalommal lett a világ legjobb salakmotorosa,és emelett egy ezüst,valamit három bronzérem írodik a nevéhez. A következő szezonban már nem fog versenyezni az SGP sorozatban ,de ez nem azt jelenti hogy pályafutása befejezésére készül,éppen ellenkezőleg.

Új célokat tűzött ki magának,és Németországban egy hosszúpályás motort tesztelt. A scheesseli teszt során honfitársa Brian Karger tuner kísérte el,valamint a német Matthian Kröger (egykori hosszúpályás sztár,napjainkban tuner) biztosított neki kölcsön egy motort .Pedersen személyesen kérte meg Kögert,hogy készítsen fel neki egy motort ,és így a létrejötetett a teszt.

Kröger bevallása szerint a teszt nagyon jól sikerült,és azt gondolja hogy Pedersen teljesítménye nagyon ígéretesnek tünt. Azt is elárulta,hogy a dán motoros nagyon motivált volt,és minden bizonnyal részt fog venni Long Track versenyeken jövőre.

Hozzá tette viszont ,hogy Pedersennek egy új háttér csapatra lesz szüksége akik nagy tapasztalattal rendelkeznek a hosszúpályás versenyzést illetően.Erre igazán jó példa a brit Chris Harris,aki a megszokott háttér csapatával vágott neki az új ennek a szakágnak,és nem nagyon jöttek az eredmények.Miután össze szedett egy hozzáértő csapatot azonnal jöttek az eredmények,és sikerült is idén bentmaradnia a Grand Prix-ban. Kröger szerint ha Pedersen szabadkártyát kap a jövőévi Long Track Grand Prix sorozatba akkor sikeres versenyző lehet. Azt is hozzá tette,hogy egyedül a füves pályás fordulókon látna nehézséget Pedersen teljesítményében,de ezt is nehéz lenne előre megítélni.

speedweek.com

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi