Tai Woffinden Nyugat-Ausztrália bajnoka!


Perthben a Pinjar Parkban rendezték meg a Nyugat-Ausztrál egyéni bajnoki döntőt,melynek a sztár versenyzője Tai Woffinden volt.A háromszoros brit egyéni világbajnok kimagasló fölénnyel nyerte meg a viadalt,és így ő lett 2019-ben a bajnok.

Woffi olyannyira kiemelkedett a mezőnyből,hogy  a döntőfutamban is egy kör után már egy egyenes előnyre tett szert.Ennek ellenére nagyon jól érezte magát,még ha az ellenfelei nem is tudták megközelíteni sem.

Mint tudjuk Woffinden pályafutását Perthben kezdte el,és édesapjának köszönhetően itt sajátította el a speedway alapjait.A Pinjar Parkban nevelkedett fel szinte,és tehetségének köszönhetően itt érte el első komoly sikerét is,amikor  2006-ban a 16-éven aluliak Nyugat-Ausztrál bajnoka lett. Tai édesapja Rob Woffinden aki 2010-ben hunyt el,volt Nyugat-Ausztrália bajnoka,és most az égi oválról követhette végig fia sikerét.

A második helyen végző Cameon Heeps 23-éves kora ellenére már négy alkalommal volt Nyugat-Ausztrália egyéni bajnoka,ám a mai napon esélye sem volt megközelíteni a végső győztes Woffindent.

Bizonyára sokan emlékeznek arra akik figyelemmel követik az ausztrál salakmotorozás híreit,hogy a Pinjar Parkban 2004-óta 142 méteres pályán versenyeztek,ám 2018 év végén adták át az új stadiont ami 330 méter hosszú  nagyon jó vonalvezetésű pályát.

Nyugat-Ausztrália bajnoki döntő  Pinjar Park Perth :
1.Tai Woffinden
2.Cameron Heeps
3.Kane Lawrence
4.Daniel Winchester

Kattintson a képre az eredmény megtekintéséhez/Click the picture 


Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi