Jurica Pavlic nyerte a Florexim Kupát

A győztes, fotó: Losonczi László
Október 12-én rendezték meg Nagyhalászban az első, de a szurkolók reményei szerint nem az utolsó, Florexim Kupa Nemzetközi Meghívásos Egyéni versenyt, mely a horvát Jurica Pavlic diadalával zárult.

Az SGP szisztéma szerint megrendezett versenyen egyetlen futamban sem talált legyőzőre Jura, aki ebben az évben végre régi formáját mutatta.

A verseny kiélezettségét mutatta, hogy viszonylag sok bukás történt, szinte mind abból kifolyólag, hogy a versenyzők ki akartak a szezon végén tenni magukért, bizonyítani szerettek volna. Ennek a bizonyítási vágynak egy rossz start is a vége lett, a harmadik futamban a németek tehetsége, Michael Hartel kizárásra került szalagérintés miatt. A negyedik futamban kezdődött a bukások sorozata, aminek annak okozója, Jakub Jamróg lett a legnagyobb vesztese. Kuba ugyan bejött a következő futamára, azonban annyira fájt a jobb keze, hogy kénytelen volt feladni a versenyt. Mint utóbb kiderült, kéztörést szenvedett, így nem is csoda, hogy feladta a viadalt. A szintén lengyel nemzetiségű Lars Skupien kétszer is a salakra került, második bukása után már ő sem tudta vállalni a további futamokat, szerencsére ő nem, csak a motorjai látták kárát a bukásoknak. A mezőny harmadik lengyel versenyzője Stanislaw Burza is okozott egy bukást, amikor is a lengyel állampolgárságú, de ukrán születésű Viktor Trofimovval akadt össze. Itt jelentős anyagi kár keletkezett Viktor motorjában, szerencsére sérülés nélkül megúszták az incidenst.
Ilyen is történt, fotó: Losonczi László
A fiatal orosz versenyző Viacheslav Monakhov is esett egy hatalmasat az utolsó futamában, sokáig úgy tűnt, hogy nem tudja saját lábán elhagyni a pályát, szerencsére azonban komolyabb sérülés nélkül megúszta az incidenst. Az alapszakasz utolsó futama is hozott egy bukást, ekkor Kovács Roland csúszott el az utolsó körben, aki sérülés nélkül megúszta ezt.
Jamróg és Gizatullin bukása Losonczi László szemszögéből
A két elődöntő nagy csatát hozott, az elsőben Jurica Pavlic és az egész nap harcosan küzdő Stanislav Melnychuk került a döntőbe, a szintén nagyon jól versenyző Adriy Kobrin és Stanislaw Burza előtt. A második elődöntő sem volt izgalommentes, itt Viktor Trofimov aratott győzelmet, a másik továbbjutó Marko Levishyn lett , búcsúzni kényszerült Michael Hartel és Dennis Gizatullin.

A döntőben Jurica Pavlic rögtön az élre állt, míg Marko Levishyn és Viktor Trofimov nagyot csatázott a második helyért, amiből Levishyn jött ki jobban, így Trofimovnak meg kellett elégednie a harmadik hellyel, míg Stan Melnychuk a negyedik helyen zárt.

A magyar versenyzők közül Magosi Norbert végzett a legjobb helyen, aki mindössze egyetlen ponttal maradt le az elődöntőkről, ő a 9. helyen zárt megszerzett 7 pontjával. Fazekas Dennis 6 pontot szerzett, ami a 11. helyre volt elegendő. Bárány Márk a 13. lett 3 ponttal, Kovács Roland szintén 3 pontot gyűjtve a 14. helyen zárt.

Eredmény:
1. Jurica Pavlic Horvátország: 3,3,3,3,3+3+3=21
2. Marko Levishyn Ukrajna: 0,1,1,2,3,3+2+2=12
3. Viktor Trofimov Lengyelország: 2,2,3,3,2+3+1=6
4. Stanislav Melnychuk Ukrajna: 3,1,1,2,2+2+0=11
5. Dennis Gizatullin Oroszország: 3,3,2,3,0+0=11
6. Michael Hartel Németország: T,3,2,2,3+1=11
7. Stanislaw Burza Lengyelország: 2,F/d,3,2,3+0=10
8. Andriy Kobrin Ukrajna: 2,3,2,0,2+1=10
9. Magosi Norbert Magyarország: 0,2,3,1,1=7
10. Viacheslav Monakhov Oroszország: 2,2,2,1,F/d: 7
11. Fazekas Dennis Magyarország: 1,2,0,2,1:6
12. Marius Hillebrand Németország: 1,0,1,1,2: 5
13. Bárány Márk Magyarország: 1,0,0,1,1: 3
14. Kovács Roland Magyarország: 1,1,1,0,F: 3
15. Lars Skupien Lengyelország: 3,F/d,0,F/N,N: 3
16. Vitalii Lysak Ukrajna: 0,0,0,0: 0
17. Jakub Jamróg Lengyelország: F/d,R,N,N,N:0

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi