Greg Hancock visszavonul

Fotó: monsterenergy.com
Greg Hancock, a négyszeres amerikai világbajnok, a salakmotorozás úriembere, egy fantasztikus karrier után bejelentette visszavonulását.

A 2019-es szezont már teljes egészében kihagyta az amerikai ikon, hogy rákbeteg felesége mellett lehessen a kezelések alatt, most viszont bejelentette, hogy véglegesen visszavonul, hogy több időt szentelhessen családjának.

" Az elmúlt 12 hónapban, amikor kihagytam az egész versenyszezont sok időm volt arra, hogy átgondoljam az elképesztő karrierem. A legmagasabb szinteken versenyeztem, négyszeres egyéni, páros és csapatvilágbajnoki győzelem, sok nemzeti bajnoki címmel is rendelkezem, életem legsikeresebb, de egyben legnehezebb szakasza is volt.

A tavalyi évben a feleségemről és a családomról való gondoskodás új perspektívába helyezte az életem. Elégedett vagyok a versenyeredményeimmel, de itt az ideje, hogy továbblépjek egy új fejezetbe. Nagyon nehéz egy ilyen döntést meghozni, de ez a helyes. Habár kilépek a versenyzésből, nem tervezem, hogy a helyszínéről is kilépjek. Olyan terveim vannak, melyek a sport közelében tartanak, majd meglátjuk, hogy a következő hetekben ez milyen irányba megy el. " - mondta Greg Hancock.

Az idén 50 éves Herbie eredményeit hosszan sorolhatnánk, de mindenki tisztában van vele, hogy milyen nagyszerű karriert zárt le az amerikai ikon. Sokunknak nagyon hiányzozni fog, ahogy az elmúlt szezonban is éreztük hiányát. De lássuk be, a népszerű versenyző mindig is családcentrikus volt, rajongásig szereti feleségét és gyermekeit. Most, hogy Jennie még mindig óriási csatát vív betegsége legyőzésében, teljesen természetes, hogy Greg mellette marad a harcban. Nagyon fog hiányozni a szurkolóknak, de ha a megérzésem nem csal hamarosan újra hallhatjuk a Hancock nevet, hiszen a család legidősebb fia, Willbur is eredményesen húzza a gázt a salakmotoron.

Minden jót Herbie a civil életben és reméljük nem szakadsz el szeretett sportodtól, hiszen nagyon sok mindent tudnál átadni a jövő generációnak!
Forrás: fim-live.com

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi