SoN: Tripláztak az oroszok

 

Forrás: speedwaygp

A Speedway of Nations először 2018-ban került a Nemzetközi Motorkerékpáros Szövetség naptárába, felváltani hivatott a Csapat Világkupát. A három fős új felállás első döntőjét Wroclawban, 2018-ban Oroszország nyerte.

2019-ben ismételni tudtak Togliattiban, ma pedig harmadjára is felállhattak a SoN dobogójának legfelső fokára. 

A két naposra tervezett döntő első fordulóját tegnap Lublinban elmosta az eső, ma is esett, de a szervezők lehetetlent nem ismerve, (némileg) motorozhatóvá tették a pályát. Jól kezdtek az oroszok ma is, hiszen az első két futamukban nem találtak legyőzőre, a lengyelek is csak egyetlen pontot hullajtottak az első két kör után. Ezután az orosz szurkolók biztosan keresztbe tették ujjaikat, hiszen Laguta elkezdett leereszteni, míg Emil olyan pazar előzéseket mutatott be az ausztrálok ellen, hogy az ember szája tátva maradt. A harmadik-negyedik körben már látszott, hogy vagy orosz vagy lengyel győzelemnek örülhetünk, de a dánok és a svédek is hozták a pontokat. 

A briteknek ma szinte semmi nem jött össze, Lambertet kétszer is kizárták hibás rajt miatt, Daniel Bewley pedig bukás miatt kizárásra került egy futamból. 

Az ausztrálok motorja ma Max Fricke volt, míg Jason Doyle két harmadik hellyel kellett beérje egy hibás rajt miatti kizárás mellett. 

A svédeknél Lindgren két második helyet és két első helyet szerzett, csapattársa Oliver Berntzon öt pontot gyűjtött Lindgren 14 pontja mellé, így a negyedik helyen végeztek. 

A 15. futamban a befutó előtt Lindgren elcsúszott, és a mögötte érkező csapattársa Berntzon és a lengyel Wozniak is bukott emiatt. Ekkor a verseny vezetőbírója Aleksander Lyatosinski a depóba ment tanácskozni, és úgy döntöttek, hogy a pálya állapota miatt eredményt hirdetnek. Így a verseny kicsit rövidre sikeredett, de lássuk be a versenyzők testi épségének megőrzése érdekében jó döntés volt. 

Végeredmény:

1. Oroszország 23 pont

Emil Sayfutdinov 4,4,3,4: 15
Artem Laguta: 3,3,2,0: 8
Jevgeiy Saydullin: N

2. Lengyelország 23 pont

Bartosz Zmarzlik: 4,3,4,4: 15
Simon Wózniak: 2,4,02: 8
Dominik Kubera: N

3. Dánia 19

Leon Madsen: 0,4,2,4: 10
Anders Thomsen: 2,2,N,N: 4
Marcus Birkemose: 3,2: 5

4. Svédország 19

Fredrik Lindgren 3,3,4,4: 14
Oliver Berntzon: 0,2,0,3: 5
Alexander Woentin: N

5. Ausztrália 17

Jason Doyle 2,T,N,2: 4
Max Fricke 4,3,3,3: 13
Jaimon Lidsey: 0: 0

6. Nagy Britannia 12

Robert Lambert T,2,4,T: 6
Daniel Bewley 3,0,3,F/d: 6
Drew Kemp: N

7. Cseh Köztársaság

Vacláv Milík 2,4,2,3: 11
Eduard Krcmar 0,0,N,R:0
Petr Chlupac: 0: 0

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi