Antonio Lindbäck szögre akasztotta vaspapucsát!


Pár hete már kering a hír,hogy a svéd salakos befejezi pályafutását ám ma hivatalos oldalán közölte Antonio Lindbäck,hogy visszavonul.Becenevén riói rakéta 20-éven át rótta a köröket a salakpályákon,és hosszas gondolkodás után úgy döntött most már a családjának szeretné szentelni idejét.Pályafutása alatt komoly sikereket ért el,többek között volt junior világbajnoki ezüstérmes,kétszeres csapatvilágbajnok ,és három alkalommal nyert Grand Prix fordulót. 

Lindbäck élete nem kezdődött a legfényesebben ugyanis szülei az utcára rakták ki csecsemőként,ahonnan végül egy gyermekotthonban kötött ki.A balszerencsés kezdet után egy svéd házaspár örökbe fogadta,és innentől kezdve rendeződött a jövőjét illetően az élete a Lindbäck családnak köszönhetően. 


Fiatalon megismerkedett a salakmotorozással amibe nagyon hamar belejött. Sikeresen indult a pályafutása,hiszen első nagy sikerét 2004-ben ünnepelhette amikor az U/19-es csapat Európa bajnoki címet nyert,de egy évvel korábban bronzérmes volt előtte ugyanebben a sorozatban.Lindbäck nagyon fiatalon 2004-ben már a Grand Prix-ban is bemutatkozhatott ,de 2005-ban már állandó szereplője volt a sorozatnak. 2005-ben már két alkalommal sikerült is a dobogóra felkerülnie,majd 2006-ban három alkalommal pezsgőzhetett a pódiumon. 2007-ben viszont elindult a lejtőn és nem jöttek számára az eredmények,és emellett még a magánéletében is komoly problémák adódtak.A rendőrség le is tartóztatta ittas vezetés miatt,és emiatt még a gelsenkircheni Grand Prix forduló előtt befejezte pályafutását. Ebben az évben nem csak a Grand Prix-ban,hanem a lengyel és svéd ligában sem ment neki ,amit annon az alkoholproblémáira fogtak a 22-éves versenyzőnek.

Toninho miután leküzdte magánéleti gondjait újra visszatért,és sikerült megtalálnia a helyes utat. Ezt követően nagyon sikeresen versenyzett a svéd ligában,és lengyel ligában is hosszá éveken át. Pályafutása során tíz szezont töltött a Grand Prixban és volt jó néhány pillanata,amit a nézők biztosan nem felejtenek el.A svéd válogatottal 2004-ben,valamint 2015-ben csapatvilágbajnok tudott lenni,és ezenkívül Svédországban (2015,2017) két alkalommal egyéni bajnok tudott lenni. 

Idén nem alakult jól neki a szereplés sem a Grand Prix-ban,sem pedig a lengyel PGE Ekstraligaban.Egy komoly sikerrel viszont tudta zárni ezt az évet,ugyanis bajnoki címet ünnepelhetett a svéd csapatbajnokságban a Bauhaus ligan sorozatban.

Sokan kedvelték őt a salakmotor szurkolók nemzetközi viszonylatban,de Toninho most úgy döntött lépni szeretne,és egy új fejezet kezdődik el az életében.A mindösszesen 35-éves volt az első sikeres színesbőrű versenyző ami mindenképpen különlegessé teszi még a salakmotorozás történetében.


Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi