Nagy bajban az orosz versenyzők,folyamatosan függesztik fel a szerződéseket ...





Napok óta heves vita folyik a közösségi médiában az orosz salakmotor versenyzők 2022-es szezonban történő indulásáról. Ami a Grand Prix, a SEC, a Speedway of Nations vagy az SGP2 sorozatban való részvételüket illeti, sokan azon a véleményen vannak,hogy el kell távolítani őket.A kérdés,hogy ez valóban egy jó döntés (?)

A legtöbben meg vannak győződve arról, hogy az oroszoknak nem kellene a ligákban lenniük. A svéd Smederna Eskilstuna nem várta meg a FIM, a FIM Europe vagy a hazai SVEMO döntését. Ők maguk is úgy döntöttek, hogy szerződést bontanak egy orosz Grigorij Lagutával.és helyette gyors megoldásként a szlovén Matic Ivacicot szerződtették.

Grigorij Laguta drámája ezzel még nem ért véget,ugyanis a lengyel Ekstraliga csapata a Motor Lublin is felfüggesztette a szerződést vele.A klub egyébként a a másik orosz Mark Karionnal is hasonlóan járt el..


A Czestochowa csapata is sem cselekedett másként,és Maksim Sirotkin maradt munka nélkül,az Unia Leszno pedig Pavel Nagibintől búcsúzott.A bydgoszczi motoros Roman Lachbaum is bejelentette közösségi oldalán,hogy munkáltatója nem tart rá igényt.A tarnówi klub színeiben a következő szezonban nem jelenhet meg - Ilja Chalov és Vitalij Kotlar

Óriási a névsor az orosz speedway versenyzőket illetően akik a lengyel ligában keresik kenyerüket .

Sokan meglepődtek a mai hivatalos közleményben is amit a bygoszczi klub adott ki az Ászok versenyével kapcsolatban.A klub nem kíván orosz motorosokat látni ezen az eseményen és a meghívottak közöl szerepelt a két világbajnoki érmes Artem Laguta,valamit Emil Sayfutdinov is. A harmadik motoros Robert Lachbaum a klub volt szerződtetett versenyzője.

Nagyon sokan közülük támadást is kaptak szurkolói körökben,példaként Grigorij Lagutát a a most zajló háborúról alkotott véleménye miatt (nem kommentálom a helyzetet).Emiatt nem kívánják őt látni,sőt több kommentáló támadóan lépett fel ellene,és még az is szégyenlik,a sikereit mindig megtapsolták.

De akkor most hogyan is lesz tovább?

A lengyel sportminiszter közleménye alapján azok az orosz motorosok akik lengyel útlevéllel is rendelkeznek indulhassanak a lengyel ligában.Ilyen például az egyéni világbajnok Artem Laguta,valamint a tavalyi bronzérmes Emil Saytfudinov is.Ezen kívül Grigoríj Laguta is rendelkezik lengyel passzal. Ketten Lengyelországban élnek családjukkal, Artiom és Emil és így elméletileg részt vehetnek majd a bajnokságban. Most csak az a kérdés mi lesz a gyakorlatban,mivel sokan viszont teljesen ellenzik ezt a döntést. 

Van olyan viszont aki annak ellenére,hogy szereti őket mint versenyző a mostani kialakult helyzet nem támogatja a bajnokságokban való részvételüket. Robert Dowhan lengyel szenátor úgy nyilatkozott,hogy nem ért egyet a sportminiszter döntésével,és miért adna esélyt az orosz versenyzőnek mikor világszerte bojkott van ellenük.
Hogy dobhat valaki egy ilyen szlogent el,mikor az egész világ bezárja az eget az oroszoknak ez egy egyfajta nemzetközi tiltakozás,és emiatt reméli a lengyel PZM motorsport szövetség is hasonlóan fog eljárni.-fogalmazott Dowhan röviden

Remélhetőleg a közeljövőben valamilyen pozitív döntésre jutnak,hiszen azért valljuk be őszintén az orosz versenyzők nélkül nem lenne olyan színes a speedway világa. Fantasztikus sportolók és most áldozatai lettek ennek a keleti konfliktusnak. Ha például a világversenyeken sem indulhatnak majd,akkor a Speedway Grand Prix sorozat sem lesz már olyan izgalmas 

Przegladzuzlowy.pl/sportowefakty.pl

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi