Visszatér 2023-ban az SWC hat év szünet után.


Visszatér 2023-ban az SWC hat év szünet után aminek biztosan nagyon sokan örülnek. Ez a versenyforma nagyon népszerű volt a nézők számára, hiszen nagyon izgalmas versenyeket produkáltak a versenyzők.

2013-ban a FIM újra indítja ezt a sorozatot, viszont csak háromévente kerül majd megrendezésre. Az újdonság viszont az lesz, hogy csak egy helyszínen lesz lebonyolítva mind a négy verseny. Az 1.elődöntő, 2. elődöntő , Race-Off, és a döntő is Wroclawban lesz megrendezve július 25-től július 29-ig. 

Kilenc ország vesz majd részt a 2023-as FIM SWC versenyeken, melyek közül Lengyelország rendezőként már biztos tagja lesz a döntőnek. 

Hozzájuk csatlakozik a FIM Speedway of Nations világbajnoka, Ausztrália, Nagy-Britannia, Svédország, Dánia, Csehország, Finnország, Németország és Franciaország, akik majd az elődöntőt vívják. Minden ország négy idősebb versenyzővel és egy 21 éven aluli cserejátékossal képviselteti magát .

Minden elődöntő győztese a lengyel csapathoz csatlakozik a döntőbe, a második és harmadik helyezett pedig a Race Off-ba kerulnek. A Race Off győztes csapata lesz majd az, aki utolsóként teszi teljessé a végső felállást a döntőben. 

Lengyelország 2017-ben nyerte meg az utolsó FIM SWC-t, amelyet hazai pályán rendeztek Lesznóban – ez a nyolcadik világbajnoki címük volt 13 szezon alatt. Az ellenfelekként érkező nyolc csapat viszont biztosan olyan szándékkal érkezik Wroclawba, hogy megakadályozák a lengyeleket a címvédésben. 


forrás /fim speedway. com


Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi