Zagaré a szabadkártya, Magosi tartalékként indul a SGP nyitányon


A szlovén sztár, Matej Zagar április 29-éna Tehnix FIM Speedway GP of Croatia szabadkártyásaként tér vissza a FIM Speedway Grand Prixba.
A korábbi világranglista 5. helyezettje a híres 16-os rajtszámú versenykabátban áll rajthoz a 2023-as Speedway GP első fordulóján Donji Kraljevecben, miután a 2022-es versenyen az elődöntőig viharzott, és a hatodik helyével 11 bajnoki pontot szerzett.

Zagarnak nagyon sok szép emléke fűződik a szinte hazai pályának számító Milenium Speedway Stadionhoz. A 2012-es FIM GP Challenge versenyen a holtversenyt követően egy körömrágós, öt versenyzőt felvonultató előfutamot követően a második helyen végzett, és ezzel biztosította helyét a 2013-as Speedway GP világbajnokságon.
Ezt követően megnyerte a 2019-ben ott megrendezett FIM GP Challenge-et. A szlovén és horvát szurkolók tömege a Speedway GP kvalifikációját ünnepelték egészen késő éjjelig, majd 2020-ban visszatért, hogy zsinórban másodszor is megnyerje a versenyt.

Zagar nagyon otthonosan mozog a  Milenium Speedway Stadion egyedülálló homokos felületén, és a világ legjobb versenyzőivel való szembenézés nem okoz majd félelmet annak az embernek, aki öt Speedway GP-győzelmet, 1002 Speedway GP-világbajnoki pontot és 706 futamgyőzelmet szerzett 127 SGP versenyen.

A ljubljanai születésű versenyző honfitára, a fiatal Nick Skorja lesz az első, míg Magosi Norbert a második számú tartalék lesz Horvátországban

Darija Pavlic, az SK Milenium elnöke és a FIM Pályaversenyzési Bizottságának (CCP) tagja alig várja, hogy a világ legjobb versenyzői visszatérjenek Horvátországba.
Ő így nyilatkozott: "Ez egy nagyszerű alkalom, hogy a világbajnokságon részt vehessünk: "Tavaly a szezon első SGP-jén jelentettük be a speedway új korszakának hajnalát. Idén csak arra kérhetjük önöket, hogy jöjjenek el ismét, és legyenek a vendégeink a Milenium Stadionban."
"Nagy megtiszteltetés számunkra az SK Mileniumnál és Horvátország számára, hogy ismét egy ilyen eseménynek adhatunk otthont. Ez lesz a 71. esemény a 18 éves stadionunkban, és telt házra számítunk, több mint 7500 szurkolóval a világ minden tájáról. Ismét büszkék vagyunk arra, hogy mi lehetünk az első állomás a 2023-as Speedway GP világbajnoki címért folyó versenyben!"

Zvonko Pavlic pályaigazgató vezető szerepet játszott abban, hogy a Milenium Speedway Stadiont a mai nagyszerű helyszínné építették, és örömmel látja, hogy a sportág és létesítményei új korszakba lépnek.
A következőt nyilatkozta: "Sok minden változott azóta, hogy utoljára speedwayt mentem. A stopperórákkal szemben új elektronikus időmérő hurkokat és új LED-es reflektorokat vezettünk be.
"A pálya készen áll arra, hogy alig három hét múlva a világ 16 legjobb versenyzőjét fogadjuk. Büszkék vagyunk arra, hogy a pályánk olyan tökéletes állapotban van, hogy sokak szerint ez az egyik legjobb pálya a GP helyszínek közül!"

Matija Posavec, Međimurje megye polgármestere jó emlékeket őriz a speedwayes eseményekről, és már nagyon várja a 2023-as Tehnix FIM Horvát Speedway GP-t. A következőket mondta: "Az elmúlt két évben az országos bajnokságon is részt vettünk: "A speedway idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Édesapám 30 évvel ezelőtt mindig elvitt a versenyekre. Az egyik legnagyobb sztár akkoriban Lazar Csaba volt, de Zvonko Pavlic mindig is a kedvencünk volt.

"Fontos, hogy a legendák dolgozzanak az ilyen eseményeken, folytatják és továbbadják a speedway örökségüket a fiatalabb generációknak.

"A sport első 100 évének megünneplése és az, hogy a világ minden tájáról érkező emberek nézik, látogatják és szurkolnak a megyénkben megrendezett SGP-t, olyasmi, amit pénzzel nem lehet megvenni.

"Büszkék vagyunk arra, hogy a horvátországi Međimurje megye adhat otthont egy világbajnoki futamnak. Büszkék vagyunk arra, hogy vannak fiataljaink, akik ilyen eseményeket szerveznek, amelyek a hagyományokat, a sportot és a versenyzés örökségét ápolják."

Az aprilis végén megrendezésre kerülő Tehnix FIM Horvát Speedway GP-re a jegyek online is kaphatók. Ne maradjon le a régió legnagyobb speedway eseményéről - foglaljon jegyet ITT

12 éves korig a gyerekek ingyenesen léphetnek be a SZÜRKE, ZÖLD és NARANCS tribünökre.

A stadion 12:00 órakor nyit, és csak jeggyel/karszalaggal lehet belépni.
A hivatalos edzés 13:00 órakor kezdődik.
A verseny 19:00 órakor indul.

Forrás: https://fimspeedway.com

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi