Jason Doyle nyerte a GP Challenge versenyt !


Gislavedben rendezték meg a Grand Prix Challenge versenyt,melynek a tétje a 2024-es GP sorozatba jutás volt.Az első hely sorsát a pontegyenlőség miatt külön-futamban kellett eldönteni,melyet végül az ausztrál Jason Doyle nyert meg a szlovák Martin Vaculik előtt. Ezen a versenyen nagyon jó formában motorozó lengyel Szymon Wozniak a harmadik helyet szerezte meg,amivel ő kvalifikálta magát harmadik helyen a jövő évi Grand Prixba.

Nem tudott sérülés miatt részt venni ezen a napon Jack Holder,és ő helyette a brit Robert Lambert kapott lehetőséget.Lambert nagyon jól kezdte a versenyét,hiszen rögtön az első két futamát meg is tudta nyerni .Az első futamban Vaculik ellen tudott nyerni,a második futamában Doyle-t utasította maga mögé.

Számára a harmadik futamban jött a fekete leves,ahol a lengyel Piotr Pawlickivel került össze.Rögtön a rajt után hatalmas csatát vívtak egymással,de pechjére a nagy viaskodást követően Pawlicki bukott,és emiatt Lambert kizárásra került.Ezt követően a britnek már nem sikerült futamot nyernie,de ettől függetlenül a negyedik helyen tudta befejezni a napját megszerzett 10.pontjával.Számára ez most ebben a pillanatban a kieső helyet jelenti,ám ne feledjük a Grand Prix sorozat ebben az évben még javában tart,és ha Vaculik ,és Doyle továbbra is így remekel mint ebben a szezonban eddig,akkor Lambertnak nincs aggódásra oka. Vaculik,és Doyle is a jelenlegi Grand Prix ToP 6-ban benne vannak,és ha ez így marad akkor jövőre még a mai verseny ötödik helyen végző cseh Jan Kvecnek is helye lesz a GP-ben.

Sajnos nem sikerült jól a versenye a hazánkban közkedvelt Andzej Lebedevs számára,hiszen csak az összetett hetedik hely jutott neki.Sokan nagy reményeket vártak az amerikai Luke Becker szerepléséhez,de a mai kilenc pontja nem volt elegendő az élmezőnybe verekednie magát.

Nem sikerült a svédek egyetlen főversenyzőjének sem a bravúr a mai napon,ugyanis Jacob Thorsellnek csak a mezőny második felében sikerült végeznie.

Csalódás volt viszont a két dán motoros szereplése,is akikre jóval előrébb számítottunk a végelszámolásban... Sem Michael Jepsen Jensen,sem pedig Frederik Jakobsen nem tudott sikeresen szerepelni.

Mindkét olasz motoros nagy eredményt ért el a kvalifikációs versenyen,ugyanis mindketten Gislavedbe szerepelhettek.Paco Castagna,és Nico Covatti számára viszont sajnos a mai napon csak a statiszta szerep jutott. 

Grand Prix Challenge eredmény Gislaved:

1. Jason Doyle Ausztrália (3,2,3,3,2) 13+1. hely az előfutamban
2. Martin Vaculík Szlovákia (2,2,3,3,3) 13+2. hely az előfutamban
3. Szymon Wozniak Lengyelország (3,3,2,1,3) 12

¤¤¤¤¤¤¤¤

4. Robert Lambert Nagy-Britannia (3,3,d,2,2) 10
5. Jan Kvech Cseh-Köztársaság  (2,1,2,2,3) 10
6. Przemyslaw Pawlicki Lengyelország (2,0,3,1,3) 9
7. Andzej Lebedevs Lettország (1,1,3,3,1) 9
8. Luke Becker Egyesült-Államok (2,2,0,3,2) 9
9. Jacob Thorssell Svédország (3,0,1,2,1) 7
10. Dimitri Bergé Franciaország (0,3,1,1,1) 6
11. Piotr Pawlicki Lengyelország (0,T,2,2,2) 6
12. Michael Jepsen Jensen Dánia (1,3,0,0,0) 4
13. Frederik Jakobsen Dánia (1,1,1,R,1) 4
14. Martin Smolinski Németország (0,0,2,0,0) 2
15. Oliver Berntzon Svédország (2) 2
16. Michele Paco Castagna Olaszország (1,0,1,0,0) 2
17. Nicolás Covatti Olaszország (0,1,0,1,0) 2
18. Philip Hellström-Bängs Svédország - N

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi