News
Loading...

MAMS Salak Versenynaptár 2015


Az előzetes tervek szerint 2015-ben hét Magyar-bajnoki viadalra fog majd sor kerülni. Ebből három fordulót az Egyéni bajnoki cím eldöntéséért fognak megrendezni,míg négy fordulót az Országos csapatbajnoki cím eldöntéséért.

A salakmotoros egyéni országos bajnokság első fordulóját Nagyhalászban fogják megrendezni,míg az országos csapatbajnoki első fordulójára Debrecenben kerül majd sor.

Nézzük akkor részletesen a versenynaptárt.

Országos Egyéni Bajnokság
 1. forduló Nagyhalász / 2015.06.13
 2. forduló Gyula / 2015.07.25
 3. forduló Debrecen / 2015.10.13
Versenyformátum
A Magyarország Nemzetközi Salakmotoros Egyéni Bajnoksága versenyei úgynevezett „alapszakasz + döntő futamok” szisztéma szerint kerülnek lebonyolításra.
Jellemzői:
- Minden verseny mezőnyét 12 főversenyző + 2 tartalék alkotja.
- Minden verseny 15 futamból áll, az alábbiak szerint:
 1.  Alapszakasz 1. – 12. futam
 2.  Elődöntő 13. futam
 3. Elődöntő 14. futam
 4. Döntő 15. futam
 -------------------------------------------------------------------------------------
Országos Csapatbajnokság 
 1. forduló Debrecen / 2015.06.20
 2. forduló  Nagyhalász / 2015.07.11
 3. forduló  Nagyhalász / 2015.09.12
 4. forduló Gyula / 2015.10.03


Verseny szisztéma
A Bajnokság versenyei a következő futamtábla alapján kerülnek lebonyolításra:A 17. futamban az 1.-16. futam alapján a csapatok legkevesebb pontot szerzett versenyzői állnak starthoz. A 18. futamban a csapatok 3. legjobb pontszerzői, a 19. futamban a csapatok 2. legjobb pontszerzői, a 20. futamban a csapatok legjobb pontszerzői indulnak.
Amennyiben a 16. futam után 2, vagy több versenyző pontazonossága miatt nem dönthető el egyértelműen a csapaton belüli értékelés szerinti sorrendjük, a pontazonossággal álló versenyzők közül a csapatvezető jelöli ki, melyik versenyző melyik futamban vesz részt.
Taktikai csere alkalmazása: Amennyiben egy csapat legalább 6 pont hátrányban van a versenyben vezető csapathoz képest, a csapatvezetőnek jogában áll a csapata következő futamra beosztott versenyzője helyett csapata egy másik, abba a futamba a futamtábla szerint be nem osztott versenyzőjét taktikai csereként indítani. A verseny során minden versenyző csak egy alkalommal szerepelhet taktikai csereként. A csapatvezetőnek a taktikai csere alkalmazását a vezetőbírónak a futamra való bejövetelt engedélyező zöld lámpajelzése előtt a versenyigazgató felé jelentenie kell. Ennek elmulasztása esetén taktikai csere nem alkalmazható. Amennyiben egy versenyző taktikai csereként a versenyigazgató részére adott
bejelentés nélkül megy be egy futamra, a versenyző a futamból kizárásra kerül és a verseny további részében nem lehet taktikai csere.
Joker alkalmazása: Amennyiben egy csapat legalább 6 pont hátrányban van a versenyben vezető csapathoz képest, a csapatvezetőnek jogában áll a csapata következő futamra beosztott versenyzőjét, vagy helyette csapata egy másik versenyzőjét „Joker”-ként indítani. A „Joker” által az adott futamban szerzett pontokat kétszerezni kell az értékelésben.
A csapatvezetőnek a „Joker” alkalmazását a vezetőbírónak a futamra való bejövetelt engedélyező zöld lámpajelzése előtt a versenyigazgató felé jelentenie kell. Ennek elmulasztása esetén „Joker” nem alkalmazható. Amennyiben egy versenyző a versenyigazgató részére adott bejelentés nélkül megy be „Joker”-ként egy futamra, amelyben a futamtábla szerint egyébként is indult volna, pontszámát nem lehet kétszerezni. Amennyiben a versenyző olyan futamba megy be időben tett bejelentés nélkül „Joker”-ként, amelyikben nem volt futamtábla szerint besorolt induló, a futamból kizárásra kerül. Mindkét esetben a verseny további részében a csapat nem indíthat „Joker”-t és az adott versenyző nem lehet taktikai csere.
Egy csapat egy versenyben csak egyszer indíthat „Joker”-t.
Nem lehet „Joker” olyan versenyző, aki az adott versenyen már szerepelt taktikai csereként. Az a versenyző, aki „Joker”-ként szerepelt, nem lehet az adott verseny további részében taktikai csere.
Sérült versenyző helyettesítése: Ha egy versenyző egy futamban megsérült, de nem került kizárásra a futam megismétléséből, taktikai csere, vagy „Joker” helyettesítheti, amennyiben ezek alkalmazásának fentebb meghatározott feltételei fennállnak. Ha a helyettesítő versenyző is megsérül, de nem kerül kizárásra az újabb futamismétlésből, őt az adott futamba eredetileg beosztott versenyző, vagy egy másik taktikai csere, vagy „Joker” helyettesítheti.


Megosztás Google Plus

About V.Laci

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
  Blogger Comment
  Facebook Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!