MAMS Salak Versenynaptár 2015


Az előzetes tervek szerint 2015-ben hét Magyar-bajnoki viadalra fog majd sor kerülni. Ebből három fordulót az Egyéni bajnoki cím eldöntéséért fognak megrendezni,míg négy fordulót az Országos csapatbajnoki cím eldöntéséért.

A salakmotoros egyéni országos bajnokság első fordulóját Nagyhalászban fogják megrendezni,míg az országos csapatbajnoki első fordulójára Debrecenben kerül majd sor.

Nézzük akkor részletesen a versenynaptárt.

Országos Egyéni Bajnokság
  1. forduló Nagyhalász / 2015.06.13
  2. forduló Gyula / 2015.07.25
  3. forduló Debrecen / 2015.10.13
Versenyformátum
A Magyarország Nemzetközi Salakmotoros Egyéni Bajnoksága versenyei úgynevezett „alapszakasz + döntő futamok” szisztéma szerint kerülnek lebonyolításra.
Jellemzői:
- Minden verseny mezőnyét 12 főversenyző + 2 tartalék alkotja.
- Minden verseny 15 futamból áll, az alábbiak szerint:
  1.  Alapszakasz 1. – 12. futam
  2.  Elődöntő 13. futam
  3. Elődöntő 14. futam
  4. Döntő 15. futam
 -------------------------------------------------------------------------------------
Országos Csapatbajnokság 
  1. forduló Debrecen / 2015.06.20
  2. forduló  Nagyhalász / 2015.07.11
  3. forduló  Nagyhalász / 2015.09.12
  4. forduló Gyula / 2015.10.03


Verseny szisztéma
A Bajnokság versenyei a következő futamtábla alapján kerülnek lebonyolításra:



A 17. futamban az 1.-16. futam alapján a csapatok legkevesebb pontot szerzett versenyzői állnak starthoz. A 18. futamban a csapatok 3. legjobb pontszerzői, a 19. futamban a csapatok 2. legjobb pontszerzői, a 20. futamban a csapatok legjobb pontszerzői indulnak.
Amennyiben a 16. futam után 2, vagy több versenyző pontazonossága miatt nem dönthető el egyértelműen a csapaton belüli értékelés szerinti sorrendjük, a pontazonossággal álló versenyzők közül a csapatvezető jelöli ki, melyik versenyző melyik futamban vesz részt.
Taktikai csere alkalmazása: Amennyiben egy csapat legalább 6 pont hátrányban van a versenyben vezető csapathoz képest, a csapatvezetőnek jogában áll a csapata következő futamra beosztott versenyzője helyett csapata egy másik, abba a futamba a futamtábla szerint be nem osztott versenyzőjét taktikai csereként indítani. A verseny során minden versenyző csak egy alkalommal szerepelhet taktikai csereként. A csapatvezetőnek a taktikai csere alkalmazását a vezetőbírónak a futamra való bejövetelt engedélyező zöld lámpajelzése előtt a versenyigazgató felé jelentenie kell. Ennek elmulasztása esetén taktikai csere nem alkalmazható. Amennyiben egy versenyző taktikai csereként a versenyigazgató részére adott
bejelentés nélkül megy be egy futamra, a versenyző a futamból kizárásra kerül és a verseny további részében nem lehet taktikai csere.
Joker alkalmazása: Amennyiben egy csapat legalább 6 pont hátrányban van a versenyben vezető csapathoz képest, a csapatvezetőnek jogában áll a csapata következő futamra beosztott versenyzőjét, vagy helyette csapata egy másik versenyzőjét „Joker”-ként indítani. A „Joker” által az adott futamban szerzett pontokat kétszerezni kell az értékelésben.
A csapatvezetőnek a „Joker” alkalmazását a vezetőbírónak a futamra való bejövetelt engedélyező zöld lámpajelzése előtt a versenyigazgató felé jelentenie kell. Ennek elmulasztása esetén „Joker” nem alkalmazható. Amennyiben egy versenyző a versenyigazgató részére adott bejelentés nélkül megy be „Joker”-ként egy futamra, amelyben a futamtábla szerint egyébként is indult volna, pontszámát nem lehet kétszerezni. Amennyiben a versenyző olyan futamba megy be időben tett bejelentés nélkül „Joker”-ként, amelyikben nem volt futamtábla szerint besorolt induló, a futamból kizárásra kerül. Mindkét esetben a verseny további részében a csapat nem indíthat „Joker”-t és az adott versenyző nem lehet taktikai csere.
Egy csapat egy versenyben csak egyszer indíthat „Joker”-t.
Nem lehet „Joker” olyan versenyző, aki az adott versenyen már szerepelt taktikai csereként. Az a versenyző, aki „Joker”-ként szerepelt, nem lehet az adott verseny további részében taktikai csere.
Sérült versenyző helyettesítése: Ha egy versenyző egy futamban megsérült, de nem került kizárásra a futam megismétléséből, taktikai csere, vagy „Joker” helyettesítheti, amennyiben ezek alkalmazásának fentebb meghatározott feltételei fennállnak. Ha a helyettesítő versenyző is megsérül, de nem kerül kizárásra az újabb futamismétlésből, őt az adott futamba eredetileg beosztott versenyző, vagy egy másik taktikai csere, vagy „Joker” helyettesítheti.


Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi