#SEC Togliatti - Pedersen második győzelme!

Vasárnap délután szinte minden speedway szurkoló az eurosport tv közvetítését figyelte,hiszen az Egyéni Európa bajnokság 2 fordulóját rendezték meg Togliattiban.A verseny a dán Nicki Pedersen győzelmével ért véget!


A mai viadalon teljesen más képet láthattunk mint a güstrowi első fordulón,de emiatt még izgalmasabb lehet a két következő forduló. Az alapversen hőse Martin Vaculik volt,és címvédőhöz méltóan rotta a köröket az Anatolij Stepanov Stadionban. A szlovák klasszis az első négy futamát zsinórban nyerte,és úgy tűnt ezen a napon legyőzhetetlen lesz.Az utolsó futamában a nap legrosszabb rajtját produkálta a szlovák motoros,emiatt komoly hátrányba került.Vaculik olyan szépen oldotta meg feladatát,hogy végül a második helyen ért célba,és így az alapszakaszt tizennégy ponttal meg is nyerte.
Remekül szerepelt a versenyen az orosz Emil Sayfutdinov,akinek az első két futama nagyon pechesre sikerült.Az orosz rakétát vezető pozícióból verték meg ,amiatt Emil két pontot veszített az alapversenyben. Üde foltja volt ismét a sorozatnak a dán Peter Kildemand szereplése,hiszen látványos motorozásával ismét produkált néhány izgalmas pillanatot. Kildemand az alapszakaszban tizenkettő pontot zsebelt be ,de ez csak a reményfutamhoz volt elegendő.
Utolsó Remény!
A reményfutamban négy igen remek versenyző feszült a szalagnak.Peter Kildemand,Nicki Pedersen,Jurica Pavlic,és Patryk Dudek. A négy kiválóság számára nagy volt a tét,mivel csak két kiadó hely maradt a fináléba. Végül a mindent eldöntő 21.etapból remek rajtjának köszönhetően a lengyel Dudek,és a keményen küzdő dán Pedersen került a fináléba,ahol a szlovák Vaculik,és az orosz közönség kedvenc Sayfutdinov várt rájuk.

Finálé !
Az első rajt után tipikus salakmotoros versenybaleset történt ahol Nicki Pedersen a földre került.A vezetőbíró viszont úgy látta,hogy Vaculik volt a hibás,amiatt a címvédő kizárásra került.Vaculik konzultált a vezetőbíróval, de nem járt sikerrel,és emiatt három motoros állt a rajthoz.
Az újt rajtot követően a lengyel Dudek állt az élre,viszont a dán Pedersen már a második kanyarban megelőzte őt. Nicki Pedersen ezt követően senkitől sem zavartatva,és folyamatosan növelte előnyét. Második helyen az orosz Emil Sayfutdinov ért célba,míg végül a harmadik a lengyel Patry Dudek lett. Pedersen a második győzelmét aratta le,és magabiztosan vezeti így a tabellát.

Nem az ő napjuk volt!
Néhány motorosnak nem igazán feküdt a mai verseny,pedig jóval többre számíthattunk volna tőlük.Az első forduló hőse Janusz Kolodziej hullámzó teljesítménye ma csak a kilencedik helyre volt elegendő.Honfitársa Tomasz Gollob is mélypontját élte.A rutinos lengyel ikon az első három futamában benullázott,emiatt nehéz helyzetbe hozta saját magát.Próbálkozott motor cserével is,de ez sem a legsikeresebben sült el.Végül Gollob a mezőny végén találta magát két versenyzőt megelőzve.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi