Külföldiek menthetik meg a német Bundesligát

2015-ben továbbra is részt vehetnek külföldi csapatok a német Bundesliga bajnokságban.2014-ben csak három csapat vágott neki a szezonnak,ami már viccnek számít. A német klubok megállapodtak abban,hogy ez így nem mehet tovább,és tenni kell az ügy érdekében.

A német speedway csapatbajnokság szervezői megállapodtak abban,hogy jövőre Európa különböző pontjai felé is nyitva tartja kapuit,és aki szeretne részt venni ebben a sorozatban,az benyújthatja a DMSB engedély iránti kérelmét.Így például,Hollandia,Dánia,Lengyelország,Ausztria,vagy éppen akár Magyarország is indíthat csapatot a Bundesliga sorozatban. Az előzetes tervek szerint minden csapat két alkalommal küzdene meg egymással az alapszakaszban,majd a szezon végén a legjobb két együttes vívna meg a döntőben egymással.

Minden résztvevő klubnak legalább hat versenyzővel kell rendelkeznie,és a motorosok 15-éves kortól vehetnek részt a Bundesligában.Csapatonként maximum két külföldi versenyző vehet részt a keretben versenyenként,viszont állandó GP résztvevő nem lehet a keretben.Mivel töb európai országban is haldoklik a speedway,a németek ezzel az ötlettel próbálják újra felvirágoztatni a sok szép múlttal rendelkező Bundesliga bajnokságot.

speedweek.com

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi