Long Track világbajnokság szabad kártyás versenyzői

Párizsban véget ért a FIM kongresszus és nyilvánosságra hozták a jövő évi hosszú-pályás egyéni világbajnoki sorozat szabad kártyás versenyzőinek névsorát. Állandó részvételi jogot kapott a Cseh Köztársaság motorosa Josef  "Pepe" Franc, a francia Dimitri Berge valamint az ausztrál kiválóság, Cameron Woodward.

Emlékezzünk vissza, az idei esztendőben komoly meglepetés született, hiszen a mindösszesen 19 esztendős Erik Riss világbajnoki címet szerzett ebben a szakágban. Az ő esetének különlegessége éppen az volt, hogy 2014-ben ő volt az egyik szabad kártyás résztvevő ebben a sorozatban. A fiatal sportoló keményen benyitott, mivel a világbajnoki cím az övé lett.

A jövő évi szabad kártyások közül a csaj Josef Franc idén is állandó tagja volt a világbajnokságnak, viszont nem sikerült bennmaradnia. Pepe az összetett X. helyen fejezte be évadját és most egy újabb esély kapott a FIM jóvoltából. Üde színfoltja lehet a mezőnynek a francia fiatal tehetség, Dimitri Berge, aki egyébként már a 250-es kategóriában világbajnoki címet szerzett. A harmadik motoros Cameron Woodward számára nem igazán volt szerencsés ez az évad, hiszen sérülése miatt mindösszesen csak egyetlen fordulón tudott részt venni a sorozatban. Az ausztrál számára most egy komoly esély nyílt meg, hiszen újra a legjobbak között versenyezhet majd.
speedwaya-z.cz/saját

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi