Tabaka József interjú

Most hosszú téli szünet kezdődött el a salakmotorosok számára, ennek ellenére mindenki már a jövő évre készül. Nem történik ez másképpen portálunk támogatott versenyzőjével, Tabaka Józseffel sem. Felkerestük a debreceni salakmotor versenyzőt Jocyt, aki néhány kérdésre válaszolt nekünk.

Véget ért a szezon és most hosszú szünet következik. Mivel töltöd a napjaidat a következő év rajtjáig?
Igen,  nagyon hosszú szünet kezdődik. Gőzerővel készülök a következő szezonra, a motoroknak is neki álltam már, de most az első az erőnléti edzés. Heti háromszor járunk a klub fiataljaival box terembe, ahol nagyon kemény edzéseken veszünk rész és heti egyszer járunk ki a pályára futni. Mellette dolgozom a családi vállalkozásban.

Vannak már folyamatban tárgyalásaid külföldi bajnokságokat illetően, lehet-e erről tudni valamit?
Igen vannak már tárgyalások a brit és a lengyel ligában, de mind a két történetben még az elején járunk. Remélem 1-2 héten belül kiderül minden és célirányosan tudok majd készülni tovább.
Várható lesz a gépparkodat illetően valami újítás?

- Persze.  2 hete vettem egy blokkot és beszereztem 2 új vázat. Muszáj újítani,  mert ha nem haladunk a ligákban versenyzőkkel, akkor le fogunk maradni és az utóbbi pár éveben annyi új dolog jött be a salakmotorba, mint előtte 10 év alatt.

Lassan célba érkeztek a pároddal együtt, hiszen szülői örömök előtt álltok. Várod már ezt a szép napot?

- Nagyon várjuk már, persze. Egy új állomáshoz érkeztünk az életünkben és izgatottan várjuk, hogy milyen lesz egy új családtaggal.

Nézőként melyik versenysorozatot tartod izgalmasabbnak az SGP vagy az SEC sorozatot?

- Mind a kettő a maga formájában nagyon jó dolog. A SEC azért, mert nagyobb a pénz, ezért olyan versenyzők is indulnak, akik mondjuk a GP-t nem biztos, hogy megengedhetik maguknak. Viszont nagyon jó versenyzők és jó nézni, hogy a világ elitjét megszorongatják vagy akár meg is verik őket. A GP mellett az szól, hogy ez egy világbajnokság és indulnak ausztrálok és Hancock, akik nagyon nagy életet visznek ebbe az egészbe és nekem a lebonyolítás is jobban tetszik, 20 futam 2 elődöntő plusz a döntő. Szóval nézőként én a SGP-t tartom izgalmasabbnak.

Nem-e gondolkodtatok abban, hogy egy kis összefogással a német csapatbajnokságon részt venni? Hiszen magyar csapat is utazhatna Németországba és itthon is több verseny lenne.

Ezt a lehetőséget még a napokban tudtuk meg, ennek nagyon komoly anyagi vonzatai vannak, ezt még tisztán kell látnunk, de semmi elől nem vagyunk elzárkózva.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi