Beszélgetés a címvédővel-Emil Sayfutdinov meg akarja védeni a címét!

 2014 Egyéni Európa Bajnoka nem tagadja,hogy az elsődleges céljai között szerepel a címvédés.Az orosz versenyző még junior korában duplázni tudott,vajon 2015-ben sikerül-e neki elhódítania a Európa Bajnoki címért járó trófeát. Most néhány mondatban elmondja,mik is a tervei a jövőt illetően.

Az előző szezonban Európa Bajnok voltál,így most elég magasra van állítva a léc nem gondolod?
 
- Idén újra indulok az Európa Bajnokságon.Ebben az évben jobb az arany íze,mivel mindig nehezebb megvédeni a címedet. Voltam már hasonló helyzetben a Junior Világbajnokságon,ahol végül meg is tudtam védeni a címemet. Ez a feladat most nem lesz egyszerű,és jó felkészített motorokkal kell majd neki vágni a sorozatnak.

Mi a helyzet egyébként most veled,mivel töltöd az időt a felkészülési időben?

-Sajnos eddig még nem volt időm a felkészülésre.Utazgattam Oroszországban,és Európa különböző helyein pihenés,és üzleti célból. Az ünnepek alatt teljesen a pihenéssel foglalkoztam,de hamarosan teljes erőmmel csak a felkészüléssel fogom tölteni az időmet.

A közelmúltban házasodtál össze .Nem félsz attól,hogy az a döntés befolyásolni fogj téged valamilyen formában ?

- Ez egy nagyon jó érzés,és egy új szakasz az életünkben. Régóta vagyunk már együtt,és csak egyetlen változás történt,megkaptam a lengyel útlevelet.

A közelmúltban Németországban voltál,ahol új szponzort találtál. Vannak esetleg valami terveid a nyugati irányban?

-Nem nincsenek. Az új szponzor aki segít nekem már nagyon régóta segít a német salakosokon.Nagyon szeret engem,ezért segít nekem. A fia  aki salakozik próbálom  a legjobb tanácsokkal ellátni.Ez egyébként egy nagyon jó dolog,hogy vannak olyan fiatalok akik versenyezni szeretnének.

Lesznoban fogsz szerepelni,és a csapatban van Nicki Pedersen is .Köztetek volt már konfrontáció amely kísérthet újra érzelmeket.Nem lesz probléma egy klubban versenyezni?

- Ez egy ilyen sport .Ez elmúlt szezonban tv-ben láttam,hogy Nickinek Piort Pawlickivel volt egy összecsapása,most meg együtt nevettek és vicceltek. Soha senkinek nincs baja a másikkal.Nekem is volt Scott Nichollsal a harcom,de ettől függetlenül ugyanúgy beszélgetünk.Ezek a negatív érzelmek mindig a pályán alakulnak ki.

Tehát az elő lengyel bajnoki aranyadat (Extraliga)  Nickivel nyered meg ?

-Együtt kell harcolnunk érte.Nem az a lényeg ki hány pontot szerez,az a fontos számunkra hogy ne egymás ellen harcoljunk .Ha van egy jó hangulatú csapat,akkor a siker jön magától .


Az Unia csapatával nem túl rövid a szerződésed?

-Mindig egy évre írom alá a szerződésemet.Volt már egy kellemetlen helyzetem Oroszországban.Aláírtam két évre,de a  klub nem tett eleget a szerződésben foglaltakban. Miután megtörtént ez a helyzet csak egyéves szerződéssel fogom a jövőm lekötni.Én hét évet versenyeztem a Bydgoszcz csapatában,de soha semmilyen probléma nem merült fel.Szerettem az ottani embereket,és ők is szerettek engem.Nagyon fontos mindenhol a kölcsönös bizalom.

Milyen esélyt látsz arra,hogy a Bydgoszcz visszakerüljön az Extraligába?

-Hosszú ideje van egy kis probléma a csapatnál a költségvetést illetően. Nem hiszem,hogy gyorsan visszatérjenek,szükségük van egy kis időre.Köztudott,hogy Bydgoszcz a második otthonom,ott kezdődött el tíz éve a lengyel bajnoki karrierem. Azt lehet mondani ott nőttem fel,és számomra mindig egy szeretett hely marad.


przegladsportowy.pl

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi