A forma változik, a lényeg nem


Csapatverseny-
Debrecen - Bajnoki helyett nemzetközi csapatversennyel indul a salakmotoros idény Magyarországon.

Szakági döntés értelmében április első hétvégéjén még nem kezdődik el a honi csapatbajnokság, ennek ellenére mégis lesz salakmotorverseny a cívisvárosban az előzetesen beharangozott időpontban, húsvét szombatján 14 órától: nemzetközi csapatviadalt láthat majd a nagyérdemű a Gázvezeték utcai salakstadionban.

Még korai lenne

– A klubvezetőkkel beszélgetve azt érzékeltem, még nem álltak össze teljesen a dolgok, mindössze egy versenyzői licensz van kiváltva, nincsenek megfelelően előkészítve a pályák, s még egyetlen motoros edzést sem rendeztek hazánkban. Valóban volt egy előzetes versenynaptárunk, ami szerint a csapatbajnoki első fordulója április 4-én, Debrecenben lett volna, ám nem hiszem, hogy kapkodnunk kellene. Még nem látjuk tisztán, kik azok a magyar salakosok, akikre számítani lehet, ennek megfelelően a külföldi pilóták száma is kérdéses; azon vagyunk, hogy négy, közel azonos erősségű gárdát állítsunk ki a megmérettetésre. A csapatbajnoki szériának komoly szerepet szánunk a sportágban, éppen ezért azt szeretnénk, akkor gördüljön fel a függöny, amikor minden adott egy jó versenysorozathoz – fogalmazott a honi szakági bizottság elnöke, Jacsó Tibor.

Kell a verseny

Bajnokit nem, de nemzetközi csapatversenyt rendeznek húsvét szombatján Debrecenben.

A tervek szerint Magosi és Tabaka is starthoz áll a debreceni szezonnyitón | Fotó: Szőllősi Miklós 
 A tervek szerint Magosi és Tabaka is starthoz áll a debreceni szezonnyitón | Fotó: Szőllősi Miklós ©

– Elfogadjuk a szakági döntést, de nem akarjuk becsapni sem a sportág kedvelőit, sem az élversenyzőket, akiknek szerintem nagy szükségük van a versenyre, éppen ezért felbőgnek a motorok április 4-én a Gázvezeték utcai salakstadionban – nyilatkozta idősebb Tabaka József, a Debrecen Speedway SE elnöke. – Ugyanolyan nemzetközi csapatviadalt rendezünk, mint amilyen a tavalyi évadzáró verseny volt, azaz két ötfős alakulat méri össze erejét. A tervek szerint 5-6 magyar pilóta áll majd rajthoz, kiegészülve lengyel vaspapucsosokkal. A csapatverseny mellett lesznek betétfutamok is, ezzel próbálunk segíteni a szezonra készülő többi magyar versenyzőnek.

Úgy jött, hogy már ment is

Benkő Roland – a korábbi szóbeli megállapodás ellenére – mégsem Debrecenben folytatja pályafutását, hanem a nagyhalászi egyesület versenyzője lesz a 2015-ös idényben. Ennek megfelelően – a jelenlegi állapotok szerint – Tabaka József, Tihanyi Sándor és Tabaka Róbert képviseli a Debrecen Speedway SE-t az idei szezonban.

forrás: HBN-BN

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi