Polish Speedway Battle

2013-as lengyel válogatott
A lengyel válogatott négy helyszínen fog megküzdeni az úgynevezett szláv csapattal. A sorozat április 19-én veszi kezdetét Krosnoban, majd Pila (június 3.), Gdansk (július 31) és végül Lublin (október 10.) ad otthont az eseménynek, melynek fő célja a segíteni a másodosztályú klubok sport népszerűségéért folytatott törekvéseit. 

Ez a kezdeményezés egészen 2007-2008-ra nyúlik vissza, amikor megfogalmazódott, hogy több versenyre van szükség a sport népszerűsítésére.  Ennek az elgondolásnak első mérföldköve a 2011-es Torunban megrendezett Lengyelország vs. Világválogatott (Rest of the World) viadal. 

Miért is Krosnora esett a rendezők választása?
Elmúlt 12 évben sokat tett a klub, hogy magasabb színvonalú salaksport legyen a városban. Megújult a stadion egy része, újultak a kiszolgáló egységek, berendezések és remélhetőleg sikerül a csapatnak idény végén fellépnie az első osztályba, ezzel magasabb szintű versenyekkel szórakoztatni a kilátogató szépszámú publikumot. Ezekhez a törekvésekhez szeretnének hozzájárulni egy világsztárokkal tűzdelt megmérettetéssel.

A Fehér-Vörösök csapatát hároma GP menő: Krzysztof Kasprzak , Jaroslaw Hampel, Maciej Janowski, a junior világbajnok Piotr Pawlicki, a háromszoros lengyel bajnok Janusz Kolodziej és a legfiatalabb GP nagydíjat nyerő Bartosz Zmarzlik alkotják.

A rivális csapat Hans Nielsen vezetésével: az utóbbi két év Európa bajnokai Emil Sayfutdinov és Martin Vaculik (aki a  2006-2007 szezonban a farkasoknál nevelkedett) , a tavalyi częstochowai EB döntő győztese Artem Laguta és a hazánkban jól ismert Andzejs Lebedevs, Andrey Karpov és Jurica Pavlic.

A Best Speedway Management együttműködve a lengyel szövetséggel (PZM) tárgyalásokat folytat a TVP Sport adóval, ha minden a tervek szerint zajlik, akkor az esemény 13:45-kor veszi kezdetét.

A jegyárak 45zł (a fő lelátó) ill. 35zł (az egyéb hely); kedvezményes jegy 20zł, ami nem vonatkozik a fő lelátóra. A jegyeket a helyszínen lehet megvenni: H-P 8-14 óra között.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi