Van miskolci salakmotor?

Miskolc-
Öt éve a lengyel első ligában szerepelt a miskolci csapat, most a hazai bajnokságban áll rajthoz Miskolc - Pályájuk az változatlanul nincs, de miskolci csapat az lesz a bajnokságban, még nem tudni, milyen néven.
A Magyar Motorsport Szövetség salakmotor szakágának vezetése nagyon közel áll ahhoz, hogy kész versenynaptárt hozzon nyilvánosságra, mindössze pár dátum kérdéses még a listán. Az már véglegesnek tűnik, hogy ebben a szezonban egyéni és csapatbajnoki megmérettetés is lesz hazánkban. Az egyéni magyar bajnokság három fordulóból áll majd, Nagyhalászban, Gyulán és Debrecenben lesz egy-egy viadal, ahol fordulónként 12 versenyző méri majd össze erejét.
A csapatbajnoki küzdelemsorozatban 4 fordulón keresztül négy gárda, egy-egy debreceni, nagyhalászi, gyulai és miskolci alakulat küzd a végső győzelemért. A három pályával rendelkező egyesület természetesen hazai környezetben rendezi meg a viadalát, míg a miskolciak még nem döntöttek arról, hogy melyik stadion ad otthont a versenyüknek. A széria viadalainak lebonyolítási szisztémája a Világ-kupa rendszerével lesz megegyező, azaz csapatonként 4-4 versenyző kap lehetőséget a 20 futamos versenyben.

Az a meglepő

A fentiekben az a meglepő, hogy miskolci salakmotorról a tavalyi évben nemigen beszélhettünk, hiszen közel két éve, 2013 tavaszán rendeztek utoljára salakmotor versenyt a borsodi megyeszékhely népkerti sportpályáján.
– Attól, hogy nincs versenyzésre alkalmas pálya Miskolcon, élünk, és dolgozunk. Igaz, a lehetőségeink az infrastruktúra nélkül eléggé behatároltak, de szabadjon megjegyeznem, hogy a tavalyi évben két versenyzőnk is az egyéni magyar bajnokság dobogójára állt az összetett eredményhirdetésén, hiszen Magosi Norbert aranyérmes lett, Tihanyi Sándor pedig a harmadik helyen végzett a mi színeinkben – jegyezte meg Jacsó Tibor, a miskolci salakmotorsportot éveken át szervező klubvezető, az országos szövetség salakmotor szákágának vezetője, aki arra a kérdésre, hogy kikkel indulnak az idei sorozatban és milyen néven, így felelt: – Még nincs neve a formációnak, lehet, hogy egy támogató neve alatt indulunk, és lehet, hogy Miskolc, esetleg Diósgyőr vagy Borsod-Abaúj-Zemplén megye szerepel majd benne, utóbbi lehet, hogy BAZ Pluszként, de ez még nem dőlt el. Az szinte biztos, hogy Magosi Norbi az idén is nálunk szerepel majd, Tihanyi Sándort tudtommal szülővárosa, Debrecen szeretné a soraiban tudni, de lehet, hogy lesz a Cívis városból egy fiatalunk, egy junior korú versenyzőnk. Rajtuk kívül még egy magyar és egy külföldi motoros húzhatja a gázt miskolci színekben. Abban ugyanis konszenzus van a csapatbajnokságban részt vevő klubok között, hogy 3-3 magyar versenyzőt szerződtetünk, azért, mert ez a sorozat elsősorban a hazai salakos élet fejlődését kívánja szolgálni.
Arra is kíváncsiak voltunk, hogy hol lesz a miskolci csapat saját rendezésű versenye.
– Bárcsak azt mondhatnám, hogy Miskolcon – sóhajtott nagyot Jacsó Tibor, majd így folytatta: – Valószínűleg Nagyhalásziban, velük vagyunk tárgyalásban. Egyébként a négy fordulóból álló csapatbajnoki sorozat pénzdíjas lesz, mindig az adott verseny rendezője fizeti ki a rajthoz álló salakmotorosokat. A külföldi helyekre nem világsztárokat fogunk szerződtetni, a cél az, hogy egyforma képességű csapatok harcoljanak egymással, és hogy minél több magyar sportoló kapjon lehetőséget.
- Berecz Csaba -

A saját pályáról

A honi salakmotorsportban jelenleg „hontalannak”, pálya nélkülinek számítanak a miskolciak. Hogy ez meddig lesz, lehet így, arról Jacsó Tibor a következőket mondta: – Nem tettünk le arról, hogy saját pályánk legyen, és változatlanul bízunk benne, hogy találunk olyan potentát személyt, aki segíthet ebben. A múltban mindig mindenki biztosított minket arról, hogy ez a szándék nemes és, hogy támogatásra érdemes. Mi pedig még mindig szeretnénk, ha lenne egy versenypályánk, lehetőleg Miskolcon.
Arra is kíváncsiak voltunk: jelenleg mekkora erre az esély.
– Most megint van. Bizonyos fórumokon, magas fórumokon ez téma, találkoztunk egy-két
 olyan emberrel, akit ez foglalkoztat, és lehet, hogy kapunk tőlük segítséget – hangzott a válasz, majd így folytatta Jacsó Tibor. – De ettől többet erről nem nagyon szeretnék mondani, nehogy elkiabáljam. 

Forrás:Boon.hu

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi