Tabakát kérdeztük Lendva után


Tabaka József szombaton az ötödik helyet szerezte meg a szlovén-horvát egyéni bajnokságon.Jocy röviden beszámol a verseny történéseiről milyen volt ez belülről.


Tegnap a szlovéniai Lendván vettél részt a szlovén-horvát bajnokságban,és az ötödik helyet sikerült megszerezned.Hogyan értékelnéd a teljesítményedet?
- Ötödik  hely hm nem a legjobb, de egy elég jó verseny volt kezdek vissza rázódni.
Pár mondatban beszámolnál róla milyen volt a verseny belülről?
-A versenyen a legnagyobb kihívás talán a pálya volt, mert már az edzésre olyan gödrös lett, hogy alig tudtunk befordulni. A verseny előrehaladtával sokkal rosszabb lett,így a startfélkör döntött el mindent mert utána nagyon veszélyes volt előzni ,de nem is kísérelte meg senki sem. A startot elég jól sikerültek mindig első másodiknak tudtam befordulni igazából utána csak arra kellett figyelni, hogy ne hibázzon az ember túl nagyot és a nagy gödröket pedig tudja kikerülni. Kicsit peches voltam mert az utolsó futamig úgy volt, hogy bent vagyok a döntőben, de a 20. futamban a startnál nagyon nagy keveredés volt és jól körbeverték egymást a srácok így lecsúsztam a döntőről.Végül meg sem tartották a döntőt, mert a versenyzők nem mentek be a futamra mert addigra olyan rossz lett a pálya.
Esetleg a további fordulókra is kaptál meghívást ?
Erre a fordulóra is csak beugrós voltam meglátjuk. Nem kizárt, hogy indulok a többi fordulón.
Milyen színvonalúnak érezted ezt a versenyt versenyzőként,mégiscsak a mezőnyben egy GP sztár (Matej Zagar) ellen is felkellet venni a harcot.
-Egyáltalán nem kell lenézni a szlovén-horvát bajnokságot nem csak a két sztár miatt ,de ezek a srácok hazai pályán nagyon jól mennek. Volt például olyan kis srác akit még sosem láttam motorozni és le-startolta Zagart. Ez egy elég jó bajnokság és lehet fejlődni.
A jelenlegi állapotod szerint milyen formában érzed magad,hiszen nagyon későn tudtatok motorra ülni.Emiatt sok versenyzőtársad lépéselőnyben van ellened.
-Igen kicsit hátrányban vagyok de megpróbálok minél több versenyen indulni és gyorsan visszalendülni.
Hol láthatnak legközelebb a szurkolóid?
- Holnap kiderül, hogy megyek-e Terenzanóba a hétvégén ha nem akkor május elsején  Debrecen.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi