Elmaradt a Junior Európa Bajnoki kvalifikáció


Ma Debrecenből öt versenyző juthatott volna tovább a Junior Egyéni Európa Bajnoki Döntőbe, ezt azonban az időjárás keresztülhúzta. A délelőtti edzésen még verőfényes napsütés fogadta a résztvevőket....

A négy órai kezdés előtt azonban sötét fellegek gyülekeztek a Gázvezeték utcai stadion felett és a verseny harmadik futamában a vezetőbíró, a svéd Krister Gardell, esőszünetet rendelt el. A várakozás alatt az eső folyamatosan szakadt és az időjárási radarkép sem mutatott pozitív jeleket, ezért, főként a versenyzők testi épségének megőrzése érdekében, úgy döntött, hogy a verseny a mai napon elmarad. A verseny természetesen a mai startlista alapján újra meg lesz rendezve, remélhetőleg akkor az időjárás is a kegyeibe fogadja majd a résztvevőket.


A verseny új időpontja minden valószínűség szerint: június 20. Amennyiben ez a dátum hivatalossá válik, olvasóinkat tájékoztatni fogjuk a részletekről.

A mai nap első futamában egyébként a lengyel Kacper Woryna diadalmaskodott a cseh Eduard Krcmar előtt. Benkő Roland a harmadik helyen zárt, míg az orosz Vadim Tarasenko motorhiba miatt kiállni kényszerült.

A második futam toronymagas esélyese, a lett Andrzej Lebedevs, toronymagas előnnyel érkezett a célba, mögötte a lengyel Bartosz Smektala végzett, a harmadik helyet pedig a szintén lengyel Alex Zgadrdzinski szerezte meg. A negyedik helyezett a román Dragos Moosz lett.

A harmadik futamban már elég rendesen érkezett az égi áldás, ekkor a szlovák Mikhal Tomka bukott, sérülés nem történt, de kizárásra került a versenyző. A futamismétlésre már nem került sor, a vezetőbíró felengedte a startszalagot a versenyzők előtt és szünetet rendelt el.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi