41.Debrecen Város Nagydíj:Teljes a startlista


Az Európa-bajnok, a csodagyerek és az öt Debrecen Nagydíj-győztes is itt lesz.

Államalapításunk ünnepén, augusztus 20-án immár 41. alkalommal rendezik meg a salakmotoros Debrecen Nagydíjat. A virágkarnevál legkiemelkedőbb sporteseményén, csütörtökön 16 órától csapnak össze a vaspapucsosok egy nemzetközi meghívásos viadal keretein belül. Az idei „szereposztásra” nem lehet panasz, Lengyelországból, Horvátországból, Oroszországból, Ukrajnából, Szlovéniából, Csehországból és hazánkból érkeznek motorosok a cívisvárosba.
Az esemény minden évben prioritást élvez a magyar salakmotoros szurkolók körében, hiszen ez hazánk legnagyobb presztízsével bíró, s egyben leglátogatottabb viadala. Idén a klasszikus lebonyolítási szisztéma kerül terítékre a Gázvezeték utcai salakstadionban, azaz 16 salakszóró 20 futamban dönti el, ki lesz a cívisváros bajnoka.

Győztesek és visszatérő

Természetesen hazánk élversenyzői meghívást kaptak a derbire, így Tabaka József, Magosi Norbert, Tihanyi Sándor és Benkő Roland is starthoz áll, kiegészülve egy visszatérővel, Vida Szabolccsal. Érdekesség, hogy rendeznek egy Futam a nagydíjért küzdelmet, ahol Tabaka Róbert, Bárány Márk és Vida Péter egy négykörös száguldás során eldönti, ki lesz a főversenyző, s kik lesznek a tartalékok a viadalon.
Jónevű külföldiekben sem lesz hiány, több korábbi nagydíj-győztes is tiszteletét teszi a megmérettetésen, így Maciej Kuciapa és a címvédő Karol Baran is motorra ül a Hajdúságban. (A két remek salakszóróval ötfősre bővült Debrecen bajnokainak névsora, hiszen Tabaka, Magosi és Tihanyi is diadalmaskodott korábban augusztus 20-ai viadalon.) A lengyelek kontingense még egy versenyzőből áll, Dawid Lampart is motoros ruhát húz magára augusztus 20-án.
A mezőny legnagyobb ásza mindenképpen a horvát Jurica Pavlic, aki Európa-bajnoki címmel büszkélkedhet, ráadásul az utóbbi években bizonyította, hogy fekszik számára a debreceni ovál. Külön figyelmet érdemel az oroszok legújabb csodagyereke, Arszlan Fajzulin. A mindössze 16 éves tehetséget Emil Szajfutgyinov utódjaként emlegetik hazájában.

Programkavalkád

A szervezők annak érdekében, hogy még színvonalasabb legyen az esemény, több betétprogrammal várják a közönséget, már 14 órától.
A versenyt megelőzően a salakmotorosok dedikálnak, lesz tánc-, amerikai futball- és vadászgörény-bemutató. Nem maradhat el az ifjú szurkolók körében oly’ népszerű futóverseny sem, ahol a megmérettetés távja egy kör az oválpályán, s minden célba érkező résztvevő ajándékot kap.

Gyerekeknek ingyen

A csütörtökön 16 órakor kezdődő viadalra a 14 éven aluli gyermekek számára ingyenes a belépés (kivéve a tribünre), jegyeket csak a verseny napján, a helyszínen lehet vásárolni.

 A startlista:
1. Martin Malek (cseh)
2. Staniszlav Melniczuk (ukrán)
3. Vida Szabolcs (magyar)
4. Tabaka József (magyar)
5. Maciej Kuciapa (lengyel)
6. Karol Baran (lengyel)
7. Andrey Kobrin (ukrán)
8. Jurica Pavlic (horvát)
9. Tihanyi Sándor (magyar)
10. Hynek Stichauer (cseh)
11. Arslan Fayzulin (orosz)
12. Benkő Roland (magyar)
13. Maks Gregoric (szlovén)
14. Magosi Norbert (magyar)
15. a Futam a nagydíjért győztese
16. Dawid Lampart (lengyel)

Tartalékok:
17. a Futam a nagydíjért 2. helyezettje
18. a Futam a nagydíjért 3. helyezettjehaon.hu/Boros Norbert

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi